İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından bu yıl ki teması "Daha yeşil bir deniz taşımacılığı için yeni teknolojiler" olarak belirlenen "Dünya Denizcilik Günü"nü kutladı. 

 

Başkan Tamer Kıran, İMEAK DTO twitter sayfasından yapılan paylaşımda, "IMO tarafından 2022 yılı teması 'Daha yeşil deniz taşımacılığı için yeni teknolojiler' olarak belirlenen Dünya Denizcilik Günü kutlu olsun" dedi. 

 

"Dünya Denizcilik Günü" IMO'nun yaptığı bir öneri üzerine BM kararıyla 2005 yılında kabul edilmiş ve her yıl Eylül ayının son haftasında kutlanmaya başlandı.

 

2022 yılı Dünya Denizcilik Teması, ‘Daha yeşil deniz taşımacılığı için yeni teknolojiler’ olarak belirlendi.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

 

2022 Dünya Denizcilik Teması kapsamında; başta gelişmekte olan küçük ada devletleri ve en az gelişmiş ülkeler olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde, denizcilik sektörünün daha yeşil bir düzene geçişini desteklemek amacıyla yeni teknolojilerin kullanılması ve kapsayıcı inovasyonun teşviki ile ilgili belirli konuları araştırılacak.

 

2022 yılı temasının ayrıca, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan özellikle iklim eylemi ve okyanusların, suların ve deniz kaynaklarının kullanımı ile ilgili olan maddeler; sanayi, yenilikçilik ve altyapı ile ilgili olan hedeflere ulaşmak için ortaklıkların ve uygulamaların önemini vurgulamak olduğu kaydediliyor. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi