İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Başkan Tamer Kıran, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yılı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ortak coşkuyla kutluyoruz.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Meclisimiz, vatanımızın işgal edildiği bir dönemde, 23 Nisan 1920’de açılarak ilk toplantısını yapmış,  aldığı kararlarla tarihe örnek bir bağımsızlık mücadelesi vererek yurdu işgalden kurtarmış, sonucunda ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyet yönetimini kurmuştur.

 

“Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir” şiarıyla kurulan ve aynı ifadenin duvarına nakşedildiği Gazi Meclisimiz, bugün de devletimizin, demokrasimizin ve istikbalimizin en büyük güvencesidir.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletin geleceği olarak gördüğü çocuklara duyduğu güvenin ifadesi olarak bu anlamlı günü onlara bayram olarak armağan etmiştir. Kendilerine verilen önemin bilinciyle yetişen çocuklarımızın, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’yi geleceğe taşıyacaklarına inancım tamdır.

 

Denizcilerin terk edilme vakalarındaki artış IMO'nun gündeminde Denizcilerin terk edilme vakalarındaki artış IMO'nun gündeminde

Bu vesileyle Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, çocuklarımızın bayramını kutluyorum. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi