Türk denizcilik sektörünün kendi alanında lider firmalarından AVS’nin, nitelikli Türk denizci yetiştirebilmek amacıyla yatırım yaptığı EKOL Denizcilik, eğitimde lider olma yolunda hızla ilerliyor. Pandemi sürecine rağmen yenilenmiş son teknoloji simülasyon merkezi, 92 yetkinlik ve sertifika kursu ile eğitimlerini sürdüren EKOL Denizcilik, bunların yanı sıra sektördeki paydaşlara ziyaretler düzenliyor ve online toplantılar da yapıyor.

 

Bu kapsamda çeşitli online toplantılar düzenleyen Ekol Denizcilik’in son düzenlediği zoom toplantısına İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Tamer Kıran ve sekretarya ekibi ile EKOL Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahit Şimşek ve yönetim kadrosu katıldı. EKOL Denizcilik’in faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda, EKOL’e bağlı yabancı dil okulunun yürüttüğü çalışmalar anlatıldı.

 

Ayrıca EKOL’ün verdiği Denizde Aşçılık Uygunluk eğitiminin yanı sıra ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde farkındalık yaratmak içinneler yapabileceği ve hangi alanlarda kurslar geliştirebileceği konuları konuşuldu.

 

 

Ekol Nitelikli Türk denizci yetiştirmeyi hedefliyor

 

20 yıllık tecrübesi ile sektörün eğitim alanındaki ilk şirketi olarak başarılara imza atan EKOL Denizcilik’e yatırım yapan AVS, devletin Akdeniz ve Karadeniz’de başlattığı projeler nedeniyle oluşan offshore endüstrisi ve yeni istihdam alanlarındaki eğitim açığı doldurmayı hedefliyor. Bu kapsamda denizcilikle tanışmamış kırsal bölgelerindeki gençlerin denizcilik eğitimi alarak aşçı, kamarot ve diğer mesleklerde müşterilerin her türlü personel ihtiyacını karşılıyor. Yepyeni vizyonu, kadrosu ve mekanı ile 650 öğrenci kapasiteli EKOL Denizcilik, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, yenilenmiş simülasyon merkezi ve 250 kişilik konferans salonu ile eğitimde tek adres olma yolunda ilerliyor.

 

EKOL ayrıca, denizcilik sektöründeki çalışanların yaşadıkları en büyük sorunlardan biri olan İngilizce dili konusundaki açığı 1 yıllık hazırlık eğitimiile gideriyor.

 

 

 

 

 

Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi