Dışişleri Bakanlığı UND işbirliği ile ihracatının karayoluyla taşınmasında ve tedarik zincirinin devamının sağlanmasında önemli rol sahibi ve kilit personel olarak nitelendirilen Profesyonel TIR Sürücülerinin vize sorunlarının çözümü amacıyla AB Delegasyonu da dahil olmak üzere 27 Avrupa Ülkesi Misyonunun katıldığı toplantıda bir araya geldi.

 

LPG taşımacılığı TCDD tarafından yapılacak LPG taşımacılığı TCDD tarafından yapılacak

Bakanlığın öncülüğünde düzenlenen toplantı, lojistik sektörünün öncelikli gündeminde yer alan Avpuda'ki paydaşlar ile ortak çıkarları ilgilendiren bazı hususları paylaşmak için çok önemli bir fırsat oldu. Toplantıya, AB Delegasyonunun yanı sıra, 7 ülkenin Büyükelçisi ve 27 Avrupa ülkesi misyonları olmak üzere 70’e yakın temsilci katılımıyla düzenlendi.

 

UND, üzerine düşeni yapacak

 

Toplantıda konuşan UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, pandeminin lojistik sektörünün öneminin bir kez daha ortaya çıkardığını belirterek, "Profesyonel TIR sürücülerin Türkiye-Avrupa ticaretinde ve ortak tedarik zincirinin işleyişinde önemli aktörler olarak görev üstlendiklerini, sürücülerin bu rollerinin iş yapış modellerinde göz önünde bulundurulmasının Avrupa ile olan ticaretimizin kesintisiz devamına büyük katkı sağlayacak" dedi. Nuhoğlu, Profesyonel TIR Sürücülerinin vize süreçlerinin kolaylaştırılması ve sorunların aşılmasında tüm taraflara önemli görevler düştüğünü ve bu amaç doğrultusunda UND’nin de üzerine düşen her türlü görevi üstleneceğine dikkat çekerek, Avrupa ülke misyon temsilcilerinden de aynı yaklaşımın beklendiğini vurguladı.

 

Toplantının düzenlenmesinde vesile olan Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür eden Nuhoğlu, "Dışişleri Bakanlığımız, AB Temsilcilikleri ve UND arasında yapılan bu toplantının yeni bir başlangıç olarak kabul edilmesi ve bu işbirliğinin devamı tüm taraflar için önemlidir” dedi. 

 

Toplantıda UND tarafından yapılan sunumda, Profesyonel TIR sürücülerinin almış oldukları eğitimler başta olmak üzere iş yapış modelleri, Avrupa ülke misyonlarına yapılan vize başvurularına alınan haksız “Ret” kararları ve örnekleri, Avrupa ülkelerine taşıma yapan Türk taşımacılık filosu, pandemi sürecindeki gelişmeler ve Türk taşımacılık sektörünün talepleri katılımcılar ile örnek vakalar üzerinden detaylı olarak paylaşıldı.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi