Yenikapı’ya cruise limanlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “2021 itibariyle yeni bir cruise limanına ihtiyacımız var. Yenikapı için bir planlama yapılıyor. Birkaç ay içinde ihalesi yapılacak” dedi. 

 

Yolcu gemilerini Türk kadın kaptanlar yüzdürüyor Yolcu gemilerini Türk kadın kaptanlar yüzdürüyor

Türkiye Gazetesi gündem toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Yenikapı’ya yapılacak cruise limanlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Cruise gemilerde yolculuk yapma planlamalarının 2-3 sene önceden yapıldığını aktaran Ersoy, “Ne olacak diyorsanız bu sene de ciddi artış olacak ama 2020 itibariyle ciddi artışlar başladı zaten. Mayıs 2020’de Galataport açılacak. Ancak bu sadece 2020 yılını kurtarır çünkü 3 cruise gemisi yanaşabilecek. 2021 itibariyle yeni bir cruise limanına ihtiyacımız var. Yenikapı için bir planlama yapılıyor. Birkaç ay içinde ihalesi yapılacak” diye konuştu. 

‘2019 yılında 53 milyon turist bekliyoruz’ 

2019 yılı turizm beklentilerini de açıklayan Bakan Ersoy, “Geçen sene 46.1 milyon turist sayısını yakaladık. Bu sene 52-53 milyon bandına oturmasın bekliyoruz. 29.5 miyar dolar döviz geliri elde ettik. Bu sene 38 milyar dolar gibi bir hedef koyduk. Ona konsantreyiz. Kişi başı turist gelirine çok takılmayın. Kişi başı gecelik turist gelirine bakın. Doğru rakam odur. Bizde de artış başladı. 2017 yılında gecelik turist başı gelir 62.5 dolar iken geçen sene 66.5 bandına yaklaştı. 2019 yılında 73 dolar olacağını öngörüyoruz. Kişi başı gecelik geliri arttırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi