Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mayıs ayında saldırıya uğrayan 2'si Suud bandıralı 4 petrol tankeriyle ilgili hazırladığı raporu Birleşmiş Milletler'e (BM) sundu.

 

BAE raporunda petrol tankerlerine düzenlenen saldırının ardında bir devletin olduğunu iddi etti.

 

12 Mayıs’ta 2’si Suudi Arabistan, biri BAE ve biri de Norveç’e ait dört tankerde patlamalar meydana gelmiş, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

 

Baltimore'daki gemi kazasına 'kirli yakıt' neden olmuş olabilir Baltimore'daki gemi kazasına 'kirli yakıt' neden olmuş olabilir

'Gelişmiş deniz seyir bilgisi gerekiyor'

 

BAE, BM Güvenlik Konseyi’ne BAE açıklarında saldırıya uğrayan tankerlere yönelik soruşturmanın raporlarını sundu. BAE, raporda saldırının ardında bir devletin olduğunu ileri sürdü. Saldırının “komplike ve koordineli bir saldırı” olduğu aktarılan raporda, kim tarafından düzenlendiğine dair ise bilgi verilmedi. Raporda, “Saldırı, AE karasularına sızabilmeleri için gelişmiş deniz seyir bilgisi gerektiriyor” denildi.

 

ABD, İran'ı işaret etmişti

 

Patlamaların ‘sabotaj saldırısı’ olduğu ifade edilmişti. ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik danışmanı John Bolton, saldırının ardında İran olduğunu öne sürerken, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise, Bolton'un suçlamalarını 'saçmalık' olarak nitelendirmişti.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi