Türkiye’nin en büyük 20 armatörü arasında gösterilen Albros Denizcilik’in ortaklarından Azeri Rauf Alakbarov’un Ukraynalı bir kadınla ilişkisinden 2 çocuk sahibi olduğunu öğrenen 40 yıllık eşi Aida Alakbarov, sadakatsizlik nedeniyle boşanma davası açtı. Aida Alakbarov eşinden 35 milyon TL tazminat ve aylık 150 bin TL nafaka talep etti. 

 

İstanbul Aile Mahkemesi’ne avukatı Deniz Ketenci ve Aslı Kibar aracılığıyla boşanma davası açan Aida Alakbarov’un mahkemeye sunulan dilekçesinde şu iddialara yer verildi:

 

* Rauf Alakbarov ile aile büyükleri tarafından Azerbaycan gelenek ve göreneklerine göre tanıştırıldı, severek ve isteyerek 1981 yılında evlendi.

 

* Bugün 38 ve 34 yaşlarında iki çocukları olan çiftin evliliği son yıllarda bozuldu. Aida Alakbarov, evlilik birliğinin kendisine yüklediği tüm yükümlülükleri yerine getirdiğini, tüm fedakarlıkları yaptığını ancak Rauf Alakbarov’un evlilik dışı ilişkisi ve bu ilişkiden doğan 2 çocuğunun evliliğini yıktı.

 

Evliliği boyunca aile birliğini her fırsatta korumaya çalıştığını belirten Aida Alakbarov, Rauf Alakbarov’a sadakatsizlikten açtığı boşanma davasında, eşinin kendisine ve çocuklarına ekonomik ve psikolojik şiddet uyguladığını iddia etti. Boşanma davasının hemen ardından, eşi ve çocukların kullandıkları şirket üzerine kayıtlı cep telefonu hatlarını kapattırdığını belirten Aida Alakbarov dilekçesinde, kızı Revana’nın şirketteki işine son verdiğini belirtti. Rauf Alakbarov’un ailesine karşı bir tavır alarak, maddi imkanlardan yoksun bırakıp yıldırmak istediğini belirten Aida Alakbarov, son olarak da evden kapı dışarı atıldığını belirtti.

 

Eşi ve çocuklarının oturduğu evi satışa çıkardı

 

Aida Alakbarov 40 yıllık eşinin tahliye tuzağı kurarak tüm komşularının gözü önünde 10 yıldır çocukları ve torunlarıyla oturduğu evden kapı dışarı edildiğini dilekçesinde anlattı.

 

İddiaya göre Rauf Alakbarov boşanma davasının ardından Albros Denizcilik şirketinin mülkü olan eşi, çocukları ve torunlarının kullandığı Kemerburgaz’daki evi internetten satışa çıkardı.

 

Satış işlemi gerçekleşmeyince hissedarı olduğu şirket ile kira kontratı imzaladı. Şirket ile kira sözleşmesini bitiren Rauf Alakbarov, evin tahliyesi için yasal işlem başlattı. İstanbul İcra Müdürlüğü’nden tahliye kararı çıkartan iş insanı, tahliye emrini muhtardan alarak kararı kesinleştirdi.

 

150 bin TL nafaka 35 milyon TL tazminat 

 

Aida Alakbarov ‘un avukatları Deniz Ketenci ve Aslı Kibar dilekçelerinde, sadakatsizlik nedeniyle ağır kusurlu olduğunu ileri sürdükleri Rauf Alakbarov’un eşine 150 bin TL aylık nafaka, 15 milyon TL manevi, 20 milyon TL maddi olmak üzere toplam 35 milyon TL tazminat ödemesini istedi.

 

Eşinin mal varlığına tedbir konması istendi

 

Rauf Alakbarov’un, 1988’de evlilik birliği içerisinde kardeşi Raim Alakbarov ile birlikte Albros Denizcilik ve Ticaret A.Ş'nin yarı oranında hissedarı olduğunun belirtildiği dilekçede, Rauf Alakbarov’un karşı boşanma davası açtığı gün 7 Eylül’de şirketteki hisselerini azalttığını ve mal kaçırdığı ileri sürüldü.

 

Davanın açılmasının ardından Albros Denizcilik’in 5 gemisinin elden çıkarıldığının iddia edildiği dilekçede Rauf Alakbarov’un banka hesaplarına, şirket hisselerine menkul ve gayrimenkullerine şirketin mal varlığının yarısına tedbir kararı konması istendi.

Yoğun nem deniz trafiğinde görüş mesafesini düşürdü Yoğun nem deniz trafiğinde görüş mesafesini düşürdü

 

Karşı dava açtı

 

Rauf Alakbarov ise karşı boşanma davası açarak eşinden bin TL maddi bin TL manevi tazminat istedi. Aida Alakbarov ile babalarının baskı ve zorlamasıyla evlendirildiğini ileri süren iş insanı, 40 yıllık evlilik süresinin büyük çoğunluğunu ayrı yaşadıkları öne sürdü.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi