Kuzey Star Tersanesi olarak, dünyada ve Türkiye’de benzeri yapılmamış, özel projelere imza atmaya devam etmek amacıyla yeni yatırımlar yapmaya ve tersane imkânlarını geliştirmeye devam edeceklerini söyleyen Kuzey Star Tersanesi Endüstriyel Projeler ve Pazarlama Direktörü Ersoy Solmaz, “Vizyonumuz geniş, hedefimiz büyük” dedi.

 

Teknik servislerin başarılı bir şekilde çalışması ve yönetimi, bize sürekli ve geniş bir müşteri tabanı kazandırdı diyen Solmaz, “İş hacmimizin istikrarlı bir şekilde büyümesi neticesinde 2013 yılında Kuzey Star Yalova tersanemizi hizmete açtık. Müşterilerimize tam ve eksiksiz onarım ve bakım hizmeti sunmak amacıyla, 2014 yılında 1 Nolu Yüzer Havuz ve Çelik Tekne Tersanesi’nin satın alınmasıyla Kuzey Star Tersanesi Tuzla adıyla hizmet vermeye başladık. Yüzer Havuz No.1'e ek olarak, Nisan 2016'dan bu yana Panamax gemileri için tersanede 2 Nolu Yüzer Havuz faaliyet göstermektedir. Ayrıca Tekno Marin, Kuzey Star iştiraki olup, tersane içerisinde Kuzey Star adı altında tüm teknik, hidrolik & pnömatik, elektrik & elektronik işlerini yönetmeye devam etmekte. Bugün Kuzey Star Tersanesi, tersane faaliyetlerinin yanı sıra müşterilerine “Hepsi Bir Arada” hizmetleri sunarak onarım ve bakım hizmetlerine yeni bir yaklaşım ve anlayış getirmekte. Kuzey Star Tersanesi, gemi bakım onarım çalışmalarının yanı sıra son teknoloji yeni gemi inşa projeleriyle sektördeki büyümesini sürdürmekte” şeklinde konuştu.

Hızlı büyüyen bir tersane

 

Gemi inşa sektörüne rakiplerine oranla kuruluş tarihi açısından yeni sayılabilecek bir tersane olmasına rağmen bu kadar kısa sürede yakaladıkları başarıyı değerlendiren Solmaz,  “Yeni bir tersaneyiz ancak vizyonumuz ve girişimci yaklaşımımız sayesinde daha önceden yapılmamış projeleri yapmaya ve başarılı olmaya odaklıyız. Deneyimli ve çalışkan bir ekip ile planlı bir şekilde çalışmak, çalışanlarımıza değer vermek başarımızdaki en önemli faktördür” ifadelerini kullandı.

 

FSUE Rosmorport için inşa ettikleri ve Rusya’da LNG ile çalışacak olan ilk Ro Ro gemisi Marshal Rokossovsky hakkında da bilgiler veren Solmaz, “Gemi, Baltık denizinde Ust-Luga-Baltiysk hattında çalışacak olup hem araba, tren vagonu, treyler gibi tekerlekli araçlar hem de değerli kargo taşıyacaktır. Bu yeni inşa projesinin en büyük özelliği, geminin hem dizel hem de LNG yakıtlı “Duel Fuel” sistemine sahip olmasıdır. Emisyon değerlerini azaltan çevre dostu sevk sistemileri son yıllarda en çok talep gören projeler arasında yer alıyor. Bu ebatlarda ve bu özelliklerde bir geminin Türkiye’de ilk defa inşa edilip teslim edilecek olması dünya gemi inşa sektöründe hem Kuzey Star hem de Türkiye olarak yerimizi sağlamlaştıracaktır. Marshal Rokossovsky gemisi Türkiye’de kızaktan indirilen en büyük gemi özelliği taşımaktadır. Gemi aynı zamanda Rusya’da LNG ile de çalışacak olan ilk Ro-Ro gemisi olacaktır” açıklamasını yaptı.

“Pandemide kesintisiz devam ettik”

 

Solmaz, “Gerek pandemi öncesi, gerek pandemi sonrası gemi tamir bakım onarım işleri, kesintisiz olarak devam etmektedir. Bunun yanı sıra tasarım-imalat-montaj işlerini anahtar teslimi komple Kuzey Star olarak yaptığımız Scrubber ve BWTS kurulumları da yoğun olarak sürmektedir” dedi.

 

“Dizayn tarafında da hizmet veriyoruz”

 

Dizayn tarafında yürüttükleri faaliyetlerden de söz eden Solmaz, “Dizayn departmanımız ayrıca yoğunluğa bağlı olarak alt yüklenici yerli ve yabancı tasarım ofisleri ile işbirliği yapmaktadır. Profesyonel bir kadro ve gelişmeleri yakından takip eden bir anlayışla müşterilerimizin isteklerine ve teknolojinin sağladığı tüm imkanlarla en iyi dizaynı yapmaya gayret ediyoruz. Çalışmalarımızda kullandığımız programlarla müşterilerimizin gemiyi daha tasarım aşamasındayken görmelerini sağlıyoruz. Bu açıdan baktığımızda kullandığımız program sayesinde tasarımdan inşaya kadar olan tüm aşamalar görülebiliyor. Teknik işler alanında da faaliyet gösteren Kuzey Star Tersanesi,  bu alanda özellikle satış sonrası hizmetler tarafında firmalara verdiği hizmetlerle adından söz ettiriyor” şeklinde konuştu.

“Tamir bakımda makul fiyat sunuyoruz”

 

Ersoy Solmaz, “Kuzey Star Tersanesi olarak, 7/24 hızlı ve yüksek kalitede tamir ve bakım hizmetlerini piyasa koşullarına göre makul fiyatlar ile sunmaktayız. Bu hususta, kardeş şirketimiz TeknoMarin Teknik Hizmetler en büyük destekçimizdir. Böylelikle, gemi tamir ve bakım pazarında rekabetçi fiyat verebilme avantajını kullanmaktayız. Tersanemiz, öncü duruşu ile tersane bünyesinde birçok teknik işi kendi bünyesindeki ekibi ile ve minimum alt yüklenici kullanarak yapabilme kapasitesine sahip tersanedir. Teslim ettiğimiz gemilere, garanti sürelerinin bitip bitmediğine bakılmaksızın hızlı ve anında müdahale etmekteyiz. Müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutma odaklıyız” şeklinde konuştu.

“Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz”

 

Önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi düşündükleri plan ve projelerinden de bahseden Solmaz, “Pazarlama departmanlarımız birçok potansiyel projenin görüşmelerini yoğun bir şekilde yapmakta. İlerleyen dönemlerde; Ticari gemiler, dönüşüm projeleri, modernizasyon ve özel proje çalışmalarımız olacak. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Marshal Rokossovsky’nin özellikleri;

Uzunluk : 200 metre, Genişlik : 27,40 metre , Gross ton: 20.640 ton, hız : 16.5

Mürettebat : 24

Dizayn departmanı tarafından yapılan bazı işler;

•      Yeni İnşa (3D modelleme, P&ID, vb.)

•      Gemi Tamir / Tadilat / Dönüşüm / Modernizasyon

•      Tam teşekküllü tamir raporlaması

•      Tamir öncesi gemi üzerinde kontrol ve raporlanması

Yeni İnşada ayırt edici özellikler;

•      RMRS (Rus Loydu) yeni inşa sertifikasına sahip tersane

•      400’den fazla Gemi İnşa personeli

Beşinci Sanmar ElectRA serisi römorkör Vancouver'a ulaştı Beşinci Sanmar ElectRA serisi römorkör Vancouver'a ulaştı

•      Komple kalite kontrol ve kalite güvence sistemleri

•      Çalışanlar için rekreasyon ve eğlence alanları, spor salonu

•      İş ve işçi emniyetinin en üst seviyede uygulanması

•      12.000 ton yıllık çelik işleme kapasitesi

•      3 adet CNC sac kesim tezgâhı

•      7200 m2 kapalı ön imalat atölyeleri

•      2400 m2 kapalı panel imalat atölyeleri

•      4800 m2 kapalı blok imalat ve montaj atölyeleri

•      2100 m2 tam otomatik, kapalı, iklimlendirmeli raspa-boya holü

•      Bir adet 120 x 22,5 metre 1,0 derece eğimli kızak

•      Bir adet 150 x 30 metre 5,0 derece eğimli kızak

•      Bir adet 210 x 30 metre 5,0 derece eğimli kızak

•      Ağır yüklerin taşınması ve transferi için 250 ton kaldırma kapasiteli SPMT’ler

KAYNAK: 7DENİZ DERGİSİ

Editör: Haber Merkezi