Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi (AMSA), gemi yönetim şirketi Bright Star Shipmanagement'ın ihlalleri sürdürmesinin ardından Singapur bayraklı dökme yük gemisi Western Callao'ya Avustralya limanlarını 6 ay boyunca yasakladı.

 

AMSA, denizcilerin eksik ödemeleri ve ülkelerine geri gönderilme sorunlarıyla ilgili gelen bir şikayetin ardından 6 Eylül 2021'de Güney Avustralya'daki Port Adelaide'deki gemiyi denetledi.

BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti

 

Denizciler 12 aydan fazladır gemide 

 

İnceleme sonucunda, gemideki 13 denizciyle yapılan istihdam anlaşmasının yerine getirilmediği ve denizcilere toplu olarak yaklaşık 29.000 dolar borçlu olduğu tespit edildi. AMSA ayrıca, 9 aylık orijinal sözleşmelerinin sonunda denizcileri ülkelerine geri göndermeye yönelik taahhütlere rağmen, 12 ayı aşkın bir süredir gemide olduklarına ilişki kanıtlar buldu.

 

Gemi, Denizcilik Çalışma Sözleşmesi'nin (MLC) birden fazla ihlali nedeniyle gözaltına alındı ​​ve işletmeciye ödenmemiş ücretleri ödemesi talimatı verildi. Geminin daha sonra mürettebat değişikliği yapmak üzere Brisbane'e hareket etmesine izin verildi ve mürettebata ücretleri geri ödendikten sonra AMSA geminin ayrılmasına izin verdi.

 

Endonezya'ya giden geminin 6 ay boyunca Avustralya limanlarına dönmeyeceği belirtiliyor.

 

Bu yıl yasaklanan üçüncü gemi 

 

AMSA'nın operasyon direktörü Michael Drake, Bright Star Shipmanagement'ın MLC'yi ihlal ederken ilk kez yakalanmadığını söyledi. Drake, "Temmuz 2020'de AMSA, NSW, Port Kembla'daki Western Callao'yu denetleyerek 8 denizcinin 11 aydan uzun süredir gemide olduğunu tespit etti. Diğer bir şirket gemisi olan Furness Southern Cross'ta 14 aydan uzun süredir 10 denizcinin bulunduğu tespit edildi. Bu, Denizcilik Çalışma Sözleşmesi'nin ciddi ve utanç verici ihlalleri nedeniyle bu yıl yasakladığımız üçüncü gemi."

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi