Avustralya Hükümeti ile Fransız şirket Naval Group “Gelecek Denizaltı Programı” konusunda geliştirilen işbirliğinde çatlak meydana geldi. Avustralya Savunma Bakanı, firmayı taahhütlerinden sorumlu tutacağını açıkladı.

 

ABD Husilere ait 2 İHA'yı hedef aldı ABD Husilere ait 2 İHA'yı hedef aldı

Naval Group’un geçtiğimiz günlerde medyaya yerel tedarikçilerin kapasitesini sorguladığı ve 80 milyar dolarlık program kapsamında sözleşmeleri değerinin yarısında alamayacağını açıkladı. Naval Group Avustralya Genel Müdürü John Davis, Avustralya gazetesine, şirketin "programa katılmadan önce Avustralya pazarını bilmediğini" söyledi. Davis, “Şimdi çok daha derin bir bilgi var ve yapılması beklenenden çok daha fazla iş olduğunu biliyoruz” dedi.

 

Avustralya Savunma Bakanı Linda Reynolds ise bu açıklama karşısındaki hayal kırıklığını dile getirdi. Reynolds, hükümetin Avrupa’daki mevkidaşıyla bir araya geldiğinde bu konuyu gündeme getireceğini belirtti. Reynolds, “Gelecek Denizaltı Programı Avustralya Naval Group’a atfedilen yorumlardan dolayı hayal kırıklığına uğradım, çünkü Naval Group ve Avustralya endüstrisi arasındaki ulusal önemdeki programda güçlü işbirliğini yansıtmıyorlar” dedi.

 

Naval Group, 2016’da Avustralya Kraliyet Donanması için önümüzdeki 30 yıl boyunca 12 yeni denizaltı inşa etmek için girdiği ihaleyi Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak kazanmıştı.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi