IMO Genel Sekreteri: Denizcilere yönelik haksız muamele arttı IMO Genel Sekreteri: Denizcilere yönelik haksız muamele arttı

Pandemi nedeniyle 4 yıl aradan sonra ziyaretçilerine kapılarını açan POSIDONIA 2022 Uluslararası Gemicilik Fuarı, Türk firmalar başta olmak üzere uluslararası düzeyde yoğun ilgi gördü. 2 bin dolaylarında firmanın katılımcı olarak yer aldığı fuarda 60’ı aşkın Türk firma stant açtı. Yoğun ziyaretçi trafiği ve temasların yaşandığı etkinliğe katılan firmalardan biri olan AVS Greece Global Supply Yunanistan Temsilciliği ise etkinliğin en ilgi gören stantlarından biri oldu. Türk ve Yunan armatörler başta olmak üzere neredeyse tüm fuar katılımcılarının ziyaret ettiği AVS, fuar boyunca Yunan ve diğer yabancı armatörleri ağırlamaya devam etti.

 

HERKES BİRBİRİNİ ÇOK ÖZLEDİ

 

POSIDONIA 2022’ye ilişkin 7deniz’net’e konuşan AVS Greece Global Supply Yunanistan Temsilciliği Ülke Müdürü Olşen Gözübüyük, “AVS, sadece Yunanistan ve Türkiye’den değil, Avustralya’dan, Brezilya, Kanada ve Japonya’ya kadar iş yaptığımız bütün tedarik partnerlerimiz, ortaklarımız bizi özlemişler. Biz de onları çok özledik. Teker teker gelip bizleri ziyaret ettiler. Hepsiyle ayrı ayrı ortaklığımızı nasıl geliştirebileceğimiz üzerine görüşmeler yaptık” dedi.

 

 

VERİMLİ VE BAŞARILI BİR FUAR

 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların dünyanın her tarafına gitmek yerine online görüşmeleri veya POSIDONIA 2022 gibi çeşitli fuarları tercih ettiğini dile getiren Gözübüyük, “Hepimizi bir araya getiren böyle fuarları hasretle bekliyoruz. O yüzden çok yoğun bir fuar yaşıyoruz. Sadece AVS değil, bütün stantlar çok yoğun geçiyor. Bizler açısından çok verimli ve başarılı bir fuar olduğunu söylemeliyim. Burada 8-9 kişilik bir ekibiz. O kadar yoğunluğumuz oluyor ki bazen yetişemiyoruz. Bu da bize iş beraberliğimizin hızla geliştiğini gösteriyor” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’DE DE BÖYLESİ FUARLAR YAPILMALI

 

Türkiye’deki fuarlara uluslararası katılımının arttırılmasının önemine vurgu yapan Gözübüyük, şöyle devam etti: “Umarım böylesi fuarları Türkiye’ye de yansıtırız. Biz de AVS olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Vahit Bey'in önderliğinde fuarlarımızı buralardakilerle yarışacak duruma getirmek için çabalayacağız. Bunun, tersaneler, yakıtçılar, tedarikçikler, denizcilikten para kazanan tüm paydaşlarla birlikte yapılması, böylesi güçlü fuarların Türkiye’de de gerçekleştirilmesi hepimizin boynunun borcu. Bu aynı zamanda ülke tanıtımı için de vazgeçilmez bir konu.”

 

 

GÜN GELECEK TÜRKİYE OFİSİ İLE YARIŞIYOR OLACAĞIZ

 

AVS’nin 2 yılı temsilcilik ve 3 yılı da ofis olarak 5 yıl gibi bir süredir Yunanistan’da varlık gösterdiğini ifade eden Gözübüyük, şöyle devam etti; “Amacımız, Yunanistan pazarına verdiğimiz global hizmeti tanıtmak. Burada bizim verdiğimiz tarzda bir hizmeti 100 yılı aşkın bir süredir verenler var. Ancak 200 yıldır denizcilikte söz sahibi olan Yunanistan’daki firmalar bizim gibi global olarak geniş yelpazede A’dan Z’ye hizmet veren, aynı zamanda sorumluluk yüklenen global supply firmaları değiller. Kendimizi Yunan pazarında iyi tanıtabilirsek, Türkiye’de yakalamış olduğumuz başarıya burada da ulaşabiliriz. Vaktimiz var. Pazarlama ekibimiz, doğru zamanda doğru adımları atarak, daha geniş kitlelere ulaşabilmek için çalışıyor. Yunanistan dünya denizciliğinde ilk sırada söz hakkına sahip bir ülke. Gemi adedi ve tonaj açısından çok önemli bir yere sahip. Biz de bu pazara gözümüzü daha fazla kapatamayız. Burada, birlikte hareket edip, birlikte güçlenebileceğimiz çok kıymetli armatörler var. İlişkilerimiz gelişiyor. AVS Yunanistan ofisi ilerleyen zamanlarda daha büyüyecek. Gün gelecek biz Türkiye ofisi ile yarışıyor olacağız. Yunanistan ofisinin potansiyeli çok büyük.”

 

 

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi