Avrustaralya merkezli gemi tasarım ve inşa şirketi Austal, tamamen elektrikle çalışan 46 metrelik katamaran feribot tasarımı Passenger Express 46V ile VOLTA serisi elektrikle çalışan yüksek hızlı feribotunu tanıttı.

 

Karada şarj altyapısı sunan Austal'ın yeni VOLTA serisi operatörler için hizmet içi destek programları içeriyor.

 

Firma, gemilerin, elektrik gücü için özel olarak tasarlanmış, test edilmiş ve optimize edilmiş hafif, düşük dirençli gövde formlarını son teknoloji lityum iyon pillerle birleştirdiğini açıkladı. 

 

Yeni VOLTA serisi yüksek hızlı feribotların ticari deniz taşımacılığının geleceğini temsil ettiğini belirten Austal İcra Kurulu Başkanı Paddy Gregg, düşük maliyetli elektirkle çalışan bir gemi olduğunu ve sıfır emisyon kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 

 

Herhangi bir yüksek hızlı tekne ve elektrikle çalışan feribotlar için, gemi ağırlığını ve performansını optimize etmenin çok önemli olduğunu aktaran Gregg, "Austal'ın benzersiz VOLTA serisi özel tasarlanmış ve inşa edilmiş gemileriyle, müşteriler performans veya kabiliyetten ödün vermeden daha düşük bir maliyetle elde edebilirler" dedi.

 

Alternatif yakıtlı gemi siparişlerinde yüzde 50'lik artış Alternatif yakıtlı gemi siparişlerinde yüzde 50'lik artış

Austal, otonom gemiler de dahil olmak üzere hem ticari hem de savunma uygulamaları için ek modeller geliştirerek VOLTA serisini geliştirmeyi planlıyor. Şirket, tahrik teknolojisi üzerine ar-ge çalışmalarına devam ediyor. 

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi