Dünya rekortmeni milli sporcu Birgül Erken, 10 Kasım Atatürk`ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında Kaş Belediyesi İnceboğaz Tesisleri`nde gençler ve çocuklarla bir araya geldi.

Birgül Erken, organizasyonda ilk olarak bir grup ile denizde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunarak Türk bayrağı ve 10 metrekarelik Atatürk posteri açtı.

Türkiye'den Gazze'ye yardım için yola çıkan 9. gemi El-Ariş Limanı'nda Türkiye'den Gazze'ye yardım için yola çıkan 9. gemi El-Ariş Limanı'nda

Milli sporcu, daha sonra dünya serbest dalış rekortmeni Ufuk Koçak ile 10 metre derinliğe dalış yaparak, 30 metrekarelik Atatürk posteri önünde 1 dakika saygı duruşunda bulundu.

Programın sonunda konuşan Birgül Erken, Atatürk`ün hatırası önünde saygıyla eğildiklerini, suyun altında nefeslerini tutarak Atatürk`ü selamladıklarını söyledi.

Çocuklara ve gençlere etkinliğin önemini anlatan milli sporcu, "Ulu Önderimizi yasla değil, bilinçle ve saygıyla anmalıyız. Siz Türk gençlerine güvenen Atamızın yolundan hiçbir zaman ayrılmadan akılla, bilimle ve vicdanımızla yürümeye devam etmeliyiz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi