Türkiye'nin en büyük transit limanı Asyaport, uzaktan eğitime destek vermek amacıyla Tekirdağ Valiliği'ne 400 adet tablet hibe etti.

 

Tekirdağ Valiliği yaptığı açıklamada, Asyaport Limanı, Medlog, MSC ve Asyaport Kılavuzluk tarafından öğrencilere verilmek üzere 400 adet tabletin hibe edildiğini duyurdu.

 

Vali Aziz Yıldırım ile eşi Güllühan Yıldırım ve Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ile eşi Gülsün Soyuer'in katılımıyla gerçekleşen teslim töreninde konuşan Vali Yıldırım; “Uzaktan eğitim dediğimiz zaman yüz yüze eğitimde çok da ihtiyacınız olmayan birtakım malzemelere ihtiyacınız var. Uzaktan eğitimde Milli Eğitim Bakanlığımız çok güzel programlar hazırladı. Milli Eğitim Bakanlığımız kendini çok güzel geliştirdi. Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’a buradan teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi. 

Liseliler yük gemileri için hidrolik sistemli köprü tasarladı Liseliler yük gemileri için hidrolik sistemli köprü tasarladı

 

 

Vali Yıldırım, şöyle devam etti; "Devletimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız pek çok bu şekilde cihaz dağıttı. 1500’ün üzerinde cihaz dağıtıldı. İhtiyacı olan öğrencilerimiz için. Yine gelecek. Bunun dışında hayırsever vatandaşlarımız da var. Bunlardan en güzeli, en büyüğü de Asyaport. Asyaport sahibi Ahmet Soyuer ve eşi Gülsün Soyuer düşünmüşler ve demişler ki bizde destek olalım. Başka büyük sanayicilerimizde var. Onlarda inşallah bu furyaya katılırlar. Bu kampanyaya katılılrlar. 400 tane tablet temin etmişler. Bugünde burada hem tanıtım yapalım. Hem bu şekilde düşünen ama ne yapacağını bilemeyen sanayicilerimize, elinde imkanı olan vatandaşlarımıza örnek olsun. Onların ne yapabileceklerini ortaya koymuş olalım. Tek bir okula vermeyeceğiz, bütün ilçelerimize dağıtacağız. Kaymakamlarımızı, milli eğitim müdürlerimizle birlikte güzel bir çalışma yaptılar ve muhtaç olan öğrencilerimizin sayısını bildirdiler bize. Bu kadarını şimdilik veriyoruz. Bunun üzerini de inşallah diğer hayırsever vatandaşlarımız tamamlar diye ümit ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızdan da tabletlerimiz gelecek oradan gelecek olanları da temin edeceğiz. İhtiyacı olan bütün öğrencilerimiz evlerinden EBA Okul programlarını rahatlıkla takip edebilecek hale gelecekler. Bize yardım eden bütün yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Örnek olan Gülsün Hanıma da sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum." 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi