Küresel salgın Covid 19 nedeniyle dünyada lojistikte önemli bir rol oynayan konteyner limanlarında da hareketlilik durdu. Üretimin azalması ile konteyner limanlarına daha önce getirilen mallarında alınamadığı bu günlerde Avrupa’nın en büyük limanlarından Tekirdağ Asyaport merkez haline geldi.

 

Liman bağlantılı kombine taşımacılık 12,3 milyon tona ulaştı Liman bağlantılı kombine taşımacılık 12,3 milyon tona ulaştı

Karayoluyla taşımacılığının, ülkelerin sınır yasakları sebebiyle tamamen durma noktasına gelmesi, limanlardaki kilitlenme ve yolcu uçaklarının altındaki kargo kapasitesinin devre dışı kalması ve demir yollarının sınırlı imkanları yeni arayışları beraberinde getirdi. Bu gelişmeler nedeniyle dünyanın önde gelen deniz taşımacılığı yapan şirketlerinden MSC, deniz taşımacılığında rahat hareket edecekleri yeni üsler aramaya başladı. Koronavirüs pandemisinin etkisiyle dünyanın çeşitli noktalarında stratejik yeni merkez limanlar oluşturan şirket, Almanya’da Bremerhaven, G. Kore’de Busan, S. Arabistan’da King Abdullah, Togo’da Lome, Panama’da Rodman ve Türkiye’de Tekirdağ’ı (Asyaport) bu amaçla kullanacağını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi