İtalyan bayraklı konteyner gemisi MV ITAL LIBERA'nın Covid-19 nedeniyle gemide vefat eden kaptanı Asya limanlarının kabul etmemesinin ardından Avrupa'ya geri döndüğü belirtildi. Denizde yaklaşık iki ay kaldıktan sonra İtalyan kaptanın cesedi öldüğü gemi ile İtalya'ya gönderiliyor. 

 

Husiler 5 ayda 98 gemiyi hedef aldı Husiler 5 ayda 98 gemiyi hedef aldı

MV ITAL LIBERA isimli gemi, Çin ve Tayvan'daki limanları Singapur üzerinden Güney Afrika'ya bağlayan Uzak Doğu-Güney Afrika hattında seyir yapıyor. Hapag-Lloyd'dan 6 Mayıs'ta yapılan açıklamada, gemi mürettebatının Durban'dan ayrıldıktan kısa bir süre sonra COVID-19 testlerinin pozitif çıktığını ve geminin 14 günlük karantina için Jakarta Limanı'na yönlendirildiğini söyledi.

 

Hapag-Lloyd ortağı Evergreen'den yapılan açıklamada ise kaptanın gemide öldüğüne dair bir haber aldığını ve geminin Asya limanlarına erişimi engellendikten sonra cesedi İtalya'ya geri göndermek için mücbir sebep ilan edildiğini bildirdi.

 

13 Nisan'da hayatını kaybeden 61 yaşındaki Angelo Capurro isimli kaptanın cesedinin yaklaşık iyi ay gibi bir süredir denizde kaldığı belirtiliyor. 

 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi