Titanik’ten yazılan bir aşk mektubunda, geminin buz dağına çarpıp batmadan önce bir gemiyle çarpışmaktan son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

 

Dünya denizcilik tarihinin en büyük faciası olarak bilinen Titanik felaketi Kate Winslet ve Leonardo Di Caprio’nun oynadığı ve gişe rekorlara kıran Titanik filmine de konu olmuştu.

 

FBI, Baltimore'daki köprü kazası ile ilgili soruşturma başlattı FBI, Baltimore'daki köprü kazası ile ilgili soruşturma başlattı

 

O günlerden kalma bir mektup açık arttırmaya çıktı. Mektuba göre Titanik’in yolculuğu düşünülenden çok çok daha kısa olabilirmiş.

 

9 Nisan 1912’de İngiltere’in Southampton Limanı’ndan yola çıkan gemi, daha limandan çıkarken başka bir gemiyle neredeyse çarpışacakmış.

 

Gemi limandan çıktıktan bir gün sonra Richard Gedde tarafından eşine yazılan aşk mektubu, geminin atlattığı kazayı da anlatıyor. Mektuba göre yaklaşık 40 cm mesafeden geçen Titanik ve SS City of New York neredeyse birbirlerine çarpıyordu. İki tekne arasındaki vakum etkisi nedeniyle SS City of New York’un limana bağlandığı halatlar koptu.

 

Sorunun yaşandığı ana binlerce kişinin tanık olduğu söyleniyor. Bazı kişiler bu olayı kötü şansın bir işareti olarak gördü ancak kaza gerçekleşseydi, gemi yaklaşık 1500 kişiyle birlikte sulara gömülmeyecekti.

 

Gemide yazılan mektup, 11 Nisan’da İrlanda’nın Queenstown kasabasından gönderildi. Gemi bu kasabaya yolcu almak için uğramıştı.

 

 

Gedde mektupta karısına onu ve kızını ne kadar özlediğini de yazmış ve karısından endişelenmemesini istemiş.

 

Açık arttırmada mektup, mektubun zarfı, Gedde’nin boğulduğunu varsayan ölüm sertifikası ve talihsiz adamla eşinin iki fotoğrafı bir arada müzayedeye çıkacak. Açık arttırmayı gerçekleştiren siteye göre bu lotun 12 bin ila 18 bin pound arası bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi