Römorkör ve pilotaj hizmetleri veren ARPAŞ Denizcilik dünyanın en büyük römorkör üretcileri arasında gösterilen SANMAR Tersanesi’nden Sırapınar XVI ve Nehir tipi iki adet yeni römorkör aldı. ARPAŞ’ın çeşitli operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak için satın aldığı yeni römorkörlerle birlikte filosuna kattığı 4’üncü ve 5’inci römorkör olacak. ARPAŞ’ın iki yeni römorkörü İskenderun Körfezi’ndeki diğer römorkörlerle birlikte çalışıcak.

 

Robert Allan tasarımı Nehir römorkörü, 30 tonluk çeki gücüne ve 12,5 knot hıza sahip. SANMAR’ın ton teknoloji ürünü yine Robert Allan tasarımı Sırapınar XVI ise 22 metre uzunluğunda ve ileri çekme vinci el yangınla mücadele kabiliyeti ile donatıldı.

 

Sanmar Ticari Direktörü Ruchan Civgin şunları söyledi: “Türk denizcilik sektöründe çok saygın bir şirket olan Arpas'ın son römorkör alımları için Sanmar'ı seçmiş olmasından ve özel operasyonunu karşılayabilmekten büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. bu farklı römorkör sınıflarının teslimatı yoluyla ihtiyaçlar. Nehir ve Şirapınar XVI'nın Arpaş filosuna aradıkları gücü, manevra kabiliyetini, verimliliği ve esnekliği sağlayan değerli katkılar olacaklarından eminiz. ”

 

Arpaş Kaptanı Davut Sakin, işletmecinin tersaneyle ilgili geçmiş deneyimlerine dayanarak, Sanmar'dan tekrar satın alma kararının basit bir karar olduğunu belirterek, "Sanmar'ı seçtik çünkü onlardan daha önce satın aldığımız römorkörlerden çok memnun kaldık" dedi.

 

DTO, denizcilik sektörünü iftarda bir araya getirdi DTO, denizcilik sektörünü iftarda bir araya getirdi

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi