Armatörünün borcu nedeniyle Haziran ayından bu yana İstanbul’da alıkonulan Streamline gemisinin kaptanı Bahram Bagirov, taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle Boğaz’ı kapatacaklarını yetkililere bildirdiklerini, ancak mürettebatının daha fazla zarar göreceğini öğrenmelerinin ardından kararlarından vazgeçtiklerini söyledi.

 

Sputnik’te yer alan habere göre, Haziran’dan bu yana İstanbul’da alıkonulan Streamline gemisinin kaptanı Bahram Bagirov, dün 10 aydan beri maaşlarını alamamaları ve mürettebatın değiştirilmemesi nedeniyle Boğaz’ı kapatacaklarını bildirmişti. Bagirov, Boğaz’ı kapatarak ülke güvenliğine ve geçişlere zarar vermek istemediğini söyledi.

 

Bagirov: Boğaz’ı kapatarak zarar vermek istemiyorum

 

Daha sonra gemi yönetimi, yetkililere ve geminin sahibine kararlarını aktardı. Sahil güvenlik güçleri ise gemiye gelerek kaptanla görüştü. Kaptan Bagirov, Boğaz'ı kapatarak ülke güvenliğine ve geçişlere zarar vermek istemediğini ifade etti. Bagirov, bugün yaptığı açıklamada ise “Olaydan mürettebatın zarar görebileceği, bu adımın sonucunun tutuklanma ve para cezası olabileceğini öğrendikten sonra vazgeçtim” dedi.

 

Armatörünün borcu nedeniyle mürettebatıyla birlikte tutuklanmıştı

 

Rusya'nın Rostov-na-Donu kentinden İstanbul'a tamirat için gelen Streamline gemisi Haziran 2018'de armatörünün borcu nedeniyle mürettebatıyla birlikte tutuklanmıştı. Geminin mürettebatı o tarihten bu yana evlerine dönemiyor ve maaşlarını alamıyor.
 

Mürettebata ödeme yapılmadı

 

Ekim ayında Akça Shipping'in sahibi Cezmi Akça, eski gemi operatörü tarafından imzalanan sahte bir kira sözleşmesi ve geminin tutuklanmasına neden olan borçla bağlantılı olarak süren davanın bitmesini beklediklerini ve bir ay içinde mürettebata olan borçlarını ödeyeceklerini söylemişti. Ancak, mürettebata herhangi bir ödeme yapılmadı.

Çanakkale Boğazı'nda arızalanan gemi limana çekildi Çanakkale Boğazı'nda arızalanan gemi limana çekildi

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi