Arkas Lojistik, 2022 yılını yatırım ve dönüşüm yılı ilan etti. Şirket; deniz, hava, kara ve demiryolu taşımacılık alanında bin 400 çalışanı ile müşterilerine hizmet veriyor. Türkiye’nin 14 farklı noktasında ofisi bulunan Arkas Lojistik, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, Yunanistan, Gürcistan, Kazakistan ve Çin başta olmak üzere yurt dışında da 12 ofisi bulunuyor.

Logitrans Transport Lojistik Fuarı'na 19 ülkeden 186 firma katıldı Logitrans Transport Lojistik Fuarı'na 19 ülkeden 186 firma katıldı

 

Dijitalleşme daha fazla önem kazanıyor

 

Dünya genelinde kesintisiz hizmet sunabilmek için 2022 yılı itibarıyla da ABD ve Avrupa açılımını başlattıklarını dile getiren Arkas Lojistik CEO'su Onur Göçmez, “İlk olarak 1 Ocak itibarıyla ABD’nin New Jersey’de ofisimizi açtık. ABD, Türkiye’nin en önemli ticaret partnerlerindendir. Bu ülkeye ihracatımız hızla artıyor. İlk etapta iki ülke arasındaki taşımaları yapacağız. Ancak orta vadede ABD’nin diğer ülkelerle olan ticaretinde de rol almak istiyoruz. ABD’ye taşımalar hem denizyoluyla hem de hava kargo ile yapılacak. ABD açılımı, Arkas’ın dijitalleşme ve operasyonel yalınlaşma sürecini de hızlandıracak. Dijitalleşme giderek daha fazla önemli hale geliyor. Ancak önemli olan yalınlaşarak dijitalleşmek” dedi.

 

Ro-Ro'ya ağırlık verilecek

 

Arkas Lojistik, Avrupa pazarı için ilk yapılanmasını da İtalya’da gerçekleştirecek. Göçmez, Ro-Ro ve tren hatlarına ağırlık verileceğini söyledi. Göçmez, “Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda çevreci taşıma modlarını ön plana çıkartacağız. Geçen yıl intermodal departmanını kurduk. Trieste’deki acentemizle operasyona başladık ve her hafta yük gönderiyoruz. İntermodalde ekipman yatırımlarını artıracağız. Avrupa’daki ilk ofisimizi İtalya’da açıyoruz. İntermodal taşımaları desteklemek için 6 milyon dolarlık yatırımla 70 adet de kamyon aldık. 2022 stratejimizde intermodal birinci sıradadır. İntermodal hem dijitalleşme hem yeşil dönüşüm için önemli” ifadesini kullandı.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi