Yunanistan merkezli denizcilik şirketi Arista Shipping, ABS sınıflandırma topluluğuyla imzalanan yeni bir okyanus veri anlaşmasıyla akıllı denizcilik operasyonlarına başladı.

 

Anlaşmaya göre, Arista filosu ve yönetilen gemileri operasyonel karar vermeyi yönlendirmek için ABS Metocean Hindcast Data uygulamasından işlenmiş verileri kullanacak.

 

Belirli bir geminin rotasına karşılık gelen rüzgar hızını, rüzgar yönünü, dalga yüksekliğini, dalga periyodunu ve dalga yönünü belirlemek için ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nden on yıldan fazla bir süredir Metocean Hindcast model verisine ABS veri işleme uygulanır. ABS'ye göre, daha güvenli yolculuklar için geminin operasyonel toleransları ile karşılaştırılabilir.

 

ABS Dijital Çözümler Kıdemli Başkan Yardımcısı Kashif Mahmood, “Bu, güvenlik teknolojisini ve operasyonel verimliliği artırmak için dijital teknolojilerin potansiyelinin güçlü bir örneği” dedi.

BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti

 

Mahmood, “ABS Metocean Hindcast Data Application dünyanın her yerinde, bulut tabanlı ve her zaman kullanılabilir durumda. Arista'nın akıllı nakliye operasyonlarına giden yolda ilk adımı ve bu yolculukta onlarla ortak olmaktan gurur duyuyoruz ” diye konuştu.

 

Vazgeçilmez bir girdi

 

Arista Denizcilik Teknik Müdürü Antonis Trakakis ise, “Dijital çözümler operasyonların verimliliğini gerçekten arttırabilir. Rüzgar ve deniz koşullarının tarihi verileri, filo performansının doğru bir şekilde takip edilmesi için vazgeçilmez bir girdidir” dedi.

 

Trakakis, “ABS, bu hizmetin sunulması, gemilerden gelen verilerin değerlendirilmesi ve güvenli taşınması için daha geniş bir işbirliği ve destek sunabileceği ve sonuçta gemilerde akıllı bir ortağa ortak olmak için seçildi” diye konuştu.

 

2007 yılında kurulan Arista Shipping, Japonya ve Güney Kore'de inşa edilen Handysize ve Supramax boyutlarında bir gemi filosuna sahip ve işletmektedir. Şirket, yakıt olarak LNG, gelişmiş bir gövde tasarımı ve yüksek verimli itme makineleri ile IMO'nun 2030 yılına kadar karbon yoğunluğunda yüzde 40'lık bir düşüş hedefine ulaşmasının mümkün olacağını savunan Proje İdaresi’ne liderlik ediyor.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi