Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde Umman Sultanlığıyla Olan İlk Deniz İhracatını gerçekleştiren ARES Tersanesi, Umman Polisine 14-off ARES 85 HERCULES Hızlı Devriye Gemilerinin yapımı için yeni bir kontrat imzaladı.

Onlarca uluslararası gemi yapımcıları arasında yapılan kapsamlı değerlendirme sürecinden sonra Umman Sahil Güvenlik polisine Devriye ve Önleme Gemilerini yapımı için seçilen tersane ARES Tersanesi oldu. Umman Polisi Genel Müfettişi ve ARES Genel Müdürü tarafından imzalanan kontrat 14 (on dört) tane son teknoloji geminin  4 yıllık bir sürede inşa edilmesini içeriyor.

Umman Polisi Sahil Güvenlik ihtiyaçları için donatılan ARES 85 HERCULES gemileri çok daha geniş bir devriye ve güvenlik imkanı sunuyor. ARES Yönetim Kurulu Başkanı Kerim KALAFATOĞLU: “Umman’a olan bu deniz ihraç programının Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde bir ilk olduğunu belirtmekten gurur duyarım. ARES yine rekorları kırmayı başardı.” dedi.

ARES 85 HERCULES Hızlı Devriye ve Önleme Gemileri ile (PIV) 2016’da Work Boat World ‘En iyi Devriye Gemisi Üreticisi' ödülüne layık görülen ARES, Umman'ın talebiyle yeni 26 metre uzunluğundaki ARES 85 HERCULES PIV projesini sürdürüyor.

On dört sözleşmeli proje

Mevcut su jeti yürütme sistemi, Umman sularının zorlu çevre koşullarına uygun üstün seyir özelliklerine sahip 45 knot üstü yüksek hız kapasitesi ile Sahil Güvenlik filosunun beygiri olacak. Çeşitli potansiyel senaryolara uyarlanabilen ve çok yönlü ateş gücü sağlayan otomatik sabitlenmiş 12.7- mm’lik uzaktan kumanda kontrollü silahıyla beraber; geminin deniz haberleşme cihazları, elektro optik (E/O) sensörleri ve X-band Deniz Radarları var. Gemi, askeri tip RHIB ve SAR görevlerini başlatabilir ve kurtarabilir şeekilde dizayn edildi.

 

Denizde Güvenliğin Sağlanması

ARES tersanesi son 10 yılda Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi ve en büyük askeri gemi ihracatçısı oldu. ARES, hem inşaat tekniklerinde hem de tasarımda en son teknolojiyi kullanarak; diğer sektörlerde de olduğu gibi devriye ve hızlı saldırı alanlarında öncülük ediyor.

Şirketin inşa etmeke olduğu en son gemi olan ARES 85 HERCULES, Tersanenin titiz müşteri şartlarını ve talep edilen programları karşılayacak şekilde tasarlanmış birinci sınıf gemiler geliştirme ve üretme kabiliyetini gösteriyor.

 

Kusursuzluk Keşfedildi

Şu anda ülkenin en büyük askeri gemi ihracatçısı ARES, devlet tarafından Türkiye’de son 5 yılda en hızlı büyüyen şirket olarak tanınıyor. Ayrıca, tersane 2016’da ‘Dünyanın En İyi Devriye Gemisi Üreticisi’ ödülünü kazandı. Eğitim ve Birleşik Lojistik Destek Umman için yapılan 85 HERCULES programı ve başından beri müşteri katılımıyla yapılan tasarım süreci, ARES Tersanesinin hayat boyu entegre destek yaklaşımını gösteriyor.

ARES, amacı gemiye uydurmak yerine tam tersine, konsepti; amaç gereksinimlerini tasarım önerisinin arkasındaki birincil yönlendirici olarak görüyor. Sadece belirlenen görev karakteristikleri ile bu gereksinimleri karşılayacak en iyi gemi seçilebilir.

 

ARES Hakkında

Konteyner gemileri büyüyor, sektör trendlerine hakim oluyor Konteyner gemileri büyüyor, sektör trendlerine hakim oluyor

ARES Tersanesi'nin başarısının temelinde dünya çapındaki en iyi tasarım ve ekipman sağlayıcıları tasarımında en iyi ürünü üretmeye istekli olmak vardır, son teknoloji ürünleri ve üstün yapı kalitesini sağlamak için yüksek eğitimli personelleri kullanır ve her şeyden önce müşterilerin ihtiyaçlarının karşılanması veya aşılması için tüm aşamalarda tam olarak ilgilenir. Bu prensipler sonucu tersanede bugüne kadar değişik boyutlarda 100 gemi teslim edilmiştir. ARES Tersanesi avrupanın lider karma ve alüminyum devriye gemileri üreticisi ve türkiyenin en büyük askeri gemi ihracatçısıdır. Tersane askeri gemilerin üretimi için tam vakumlu infüzyon ve epoksi reçine teknolojilerini kullanan tek tersanedir.

Editör: Haber Merkezi