MV April isimli gemide gıda zehirlenmesi sonucu çarkçı başının yaşamını yitirdiği ve 5 denizcinin ise durumunun kötü olduğu belirtildi. 

DFDS'e "Sektörün Geleceğine Yön Verenler" ödülü DFDS'e "Sektörün Geleceğine Yön Verenler" ödülü

 

Seyir halinde olan geminin zehirlenen mürettebatı hastaneye götürmek için en yakın liman olan Kavkaz Limanı'na doğru yol aldığı kaydedildi. 

 

Kaptan ve bir denizcinin durumunun iyi olduğu kaydedilirken zehirlenmenin sebebine ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmadı.

 

Karadeniz ile Azak Denizi'ni birbirine bağlayan Kerç Boğazı’na demir atan Panama bayraklı April isimli kuru yük gemisinde toplam mürettebat bulunuyordu.

 

Gemide, zehirlenen denizcilerin kurtarılması için gemiye Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na ait kurtarma tekneleri yanaştırıldı.

 

Hastaneye kaldırılan denizcilerden 1 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiği açıklanırken, diğer 4 denizcinin ise hastanede tedavilerine devam edildiği aktarıldı.

 

Geminin fırtına nedeniyle kıyıya yanaşamadığı ifade edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve yetkililerin zehirlenme olayına ilişkin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi