Dünyaca ünlü Konyaaltı sahili spor yapanlara ev sahipliği yaptı. Sahilde koşanlar ve bisiklete binenlerin yanı sıra güneşlenen turistler de göze çarptı.

 

Hava sıcaklığının 19 derece olduğu turistik kentte, az sayıda turist de denize girip yüzdü. Bazı vatandaşlar da sosyal mesafeyi koruyarak sahildeki banklarda ve kumsalda oturmayı tercih etti.

 

Güneş banyosu yapıp D vitamini depoladıklarını belirten Antalyalılar, hava alıp evlerine döneceklerini kaydetti. Kentin Lara bölgesinde ise bisiklete binen Antalyalılar, objektiflere yansıdı.

 

Antalya'da polis ve zabıta ekipleri, koronavirüse karşı evde kalınması çağrılarına uyulup, uyulmadığını kontrol etmek için meydan ve sokaklarda denetim yaptı.

 

Kentin simge noktalarındaki kalabalığın büyük ölçüde azaldığı, Cumhuriyet Meydanı'nın ise tamamen boş olduğu görüldü.

 

İçişleri Bakanlığı'nca 65 yaş ve üzerindekiler ile kronik rahatsızlığı olanlar için sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından turizm kenti Antalya'da, meydan ve sokakların boş kaldığı görüldü.

 

Yolcu gemilerini Türk kadın kaptanlar yüzdürüyor Yolcu gemilerini Türk kadın kaptanlar yüzdürüyor

Kentte polis ve zabıta ekipleri, sabah erken saatlerden itibaren sokağa çıkan 65 yaş ve üzerindekileri uyarmak için denetim yaptı. Kentte normal zamanlarda kalabalık olan ve kentin simgeleri arasında bulunan Cumhuriyet Meydanı'nın sesiz ve sakin olduğu gözlendi. Sokaklardan nadir geçenlerin ise yüzlerinde maske olduğu görüldü.

 

Kentin bir diğer simgesi Üç Kapılar'da ise eskisi kadar olmasa da az sayıda banklarda oturanlar görüldü. Kışın en soğuk günlerde dahi güneşlenenlerin olduğu dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili de sessizliğe büründü. Sahil bandı boyunca yürüyüş yapanların sosyal mesafe kuralına uydukları, az sayıda kişinin balık tutmaya çalıştığı gözlendi. Kentte büyük ölçüde 65 yaş ve üzerindekilerin sokakta olmadığı, araç ve yaya trafiğinin azaldığı dikkat çekti.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 17 binin üzerinde kişinin ölümüne yol açan corona virüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından, ülke genelinde önlemler sıklaştırıldı. 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilirken, birçok iş yeri, alışveriş merkezi, restoranlar ve kafeler de geçici süreli kapatıldı.

Editör: Haber Merkezi