Anadolu Yıldızı-2019 Ege Denizi’nin uluslararası sularında Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı’nı gerçekleştirdi. Sakız ve Midilli adaları arasında gerçekleşen ve 8 ülkeden 16 yabancı katılımcının izlediği tatbikata, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Eğitim Komutanlığı koordinasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı unsurları katıldı.

 

 

Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, TCSG Umut Gemisi’nde faaliyet öncesi yaptığı açıklamada, tatbikatın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin de katılımı ve uluslararası uydu yardımlı arama kurtarma sistemi kullanılarak gerçekleştirildiğini söyledi.

 

 

Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor

Düzensiz göçmen hareketleri arama kurtarma ihtiyacını arttırıyor

 

Amaçlarının komuta kontrol sisteminin denenmesi olduğunu kaydeden Kadıoğlu, “Dünyadaki ekonomik ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak denizcilik, havacılık, dağcılık, yamaç paraşütü gibi sportif aktiviteler ile turizm faaliyetlerine olan ilgi, gün geçtikçe yoğunlaşan düzensiz göçmen hareketleri nedeniyle arama kurtarma ihtiyacı daha da artmaktadır” dedi.

 

 

Tatbikatı 8 ülkeden 16 yabancı katılımcı da izledi.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi