Dünyanın en büyük firmalarından olan Amazon, Brooks Running, Frog Bikes, IKEA, Inditex, Michelin, Patagonia, Tchibo ve Unilever'i bir araya getiren Sıfır Emisyon Gemileri için Kargo Sahipleri (CoZEV) Koalisyonu, 2040 yılına kadar sıfır karbonlu nakliye hedefiyle yola çıktı.

 

Girişimin hedefi deniz taşımacılığı sektörünün karbondan arındırılmasını hızlandırarak şirketlerin işbirlikleri ile inovatif çalışmalara katılmasını teşvik etmek.

 

Denizcilik örgütlerinden BM'ye mektup: "Kaçırılan denizciler için çaba sarf edin" Denizcilik örgütlerinden BM'ye mektup: "Kaçırılan denizciler için çaba sarf edin"

Amazon Net-Zero Carbon Direktörü Edgar Blanco, “Şimdi harekete geçme zamanı ve iklim değişikliğine karşı öncülük etmek isteyen diğer kargo sahibi şirketlerin işbirliğine katılmalarını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

 

Unilever Lojistik Başkanı Michelle Grose, ise “Unilever, 2039 yılına kadar net sıfır emisyon elde etmeyi taahhüt etti. Lojistik ve dağıtım, toplam sera gazı ayak izimizin yüzde 15'ini oluşturduğundan, daha temiz ulaşıma geçişi hızlandırmak için ortaklar ve diğer şirketlerle birlikte çalışmaya kararlıyız" dedi.

 

IKEA Tedarik Zinciri Operasyonları Sürdürülebilirlik Müdürü Elisabeth Munck af Rosenschöld , “Sıfır emisyonlu okyanus taşımacılığına dönüşümü hızlandırmamız gerekiyor” diyerek, benzer düşünen şirketler ve kuruluşlarla işbirliği çerçevesinde güçlü hareketler yaratılabileceğini söyledi. 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi