Almanya, Hürmüz Boğazı’ndaki güvenliğin sağlanması amacıyla ABD öncülüğünde oluşturulacak uluslararası askeri koalisyonda yer almayı düşünmediğini kaydetti.

 

Hükümet Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile hükümetin tamamının, Hürmüz Boğazı’nda ABD öncülüğünde oluşturulacak uluslararası askeri koalisyonda yer almayı düşünmediğini açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen Sözcü, “Şansölye, şu anki mevcut durum ve mevcut şartlar altında ABD öncülüğündeki görev gücüne katılmayı düşünmüyor. Alman hükümetindeki herkes bu konuda hemfikir” dedi.

 

Dışişleri Bakanı Heiko Maas, daha önce yaptığı açıklamada, “Bu aşamada İngilizler Amerikan misyonuna katılmayı tercih etti. Biz bunu istemiyoruz. Biz bir Avrupa misyonu istiyoruz” demişti.

 

Geçen yıl, dünyada denizyoluyla taşınan tüm hammadde ve petrolün üçte biri Hürmüz Boğazı’ndan geçti. Ancak Mayıs ve Haziran aylarında altı tanker bölgede saldırıya uğradı. Başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler bu saldırılardan İran’ı sorumlu tutuyor ancak Tahran iddiaları reddediyor.

 

7DENİZ

 

Danimarka deniz kirliliğini önlemek için scrubber tahliyesini yasakladı Danimarka deniz kirliliğini önlemek için scrubber tahliyesini yasakladı

Editör: Haber Merkezi