İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi Temmuz ayı Olağan Meclis toplantısını video konferans yöntemiyle online olarak gerçekleştirdi. Meclis Başkanı İsmail  Önal başkanlığında yapılan toplantıda geçtiğimiz hafta kutlanan 1 Temmuz Kabotaj Bayramı, Aliağa Limanları ve ülke genelindeki yük ve konteyner istatistikleri konuları ele alındı.

 

Özgürses Gazetesi'nin haberine göre, toplantıda konuşan İMEAK DTO Aliağa Şubesi Başkanı Adem Şimşek, Covid -19 pandemisinin ardından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramıyla birlikte başlayan normalleşme süreciyle, mutlu ve sağlıklı günlere yelken açtıklarını belirterek, “Sağlık bakanlığımızın öncülüğünde devam eden aşı kampanyamızın büyük ve güzel etkilerini hep beraber görüyoruz. Vaka ve vefat sayılarımız her geçen gün azalarak devam ediyor. Bizde tüm denizcilik camiamızı ve halkımızı aşı kampanyasına katılımlarını ve desteklerini bekliyoruz” dedi.

 

Kabotaj Bayramına yoğun ilgi  

Kaptan Değer Pamuk'a Türk P&I Sigorta’da yeni görev Kaptan Değer Pamuk'a Türk P&I Sigorta’da yeni görev

 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını coşkuyla kutladıklarını ifade eden Şimşek, şöyle devam etti: “Deniz ticareti, ulaşımı ve kültürünün çok daha iyi anlaşıldığı ve bunun gelişeceği bir gelecek dileğiyle denizlerdeki bağımsızlığımızın simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı Aliağa ve tüm sorumlu olduğumuz liman başkanlıklarında coşkuyla kutladık. Aliağa’da düzenlediğimiz tören ve etkinliklerimize idari amirlerimiz ve dostlarımız sağ olsunlar bizleri yalnız bırakmayarak yoğun bir katılım sağladılar. Bir kez daha şahsım ve denizci kardeşlerim adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu yıl 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramına özel ‘Denizci Haber’ özel sayımızı çıkardık. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Tamer Kıran’ında yazısıyla desteklediği bu sayımızı önümüzdeki dönemlerde daha da geliştirerek üyelerimize güzel bir platform yaratmış olacağız. Bu ilk özel sayının çıkmasında katkıda bulunan tüm üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim."

 

 

Aliağa yüzde 13 ile Türkiye ikincisi oldu  

 

Aliağa ve Türkiye genelinde limanlarda kaydedilen 2021 yılının ilk 6 aylık döneminde konteyner ve yük istatistiklerine değinen Şimşek, şunları söyledi: “2021 yılının ilk 6 ayında Aliağa limanlarında elleçlenen konteyner miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine oranla artış göstererek 738 bin TEU olarak gerçekleşti. Bu dönemde Aliağa limanlarında elleçlenen yük miktarı 51,5 milyon groston, Netton olarak ise 34 milyon ton olarak gerçekleşti. Türkiye toplamı ise 256 milyon netton olarak gerçekleşirken, Aliağa yüzde 13 pay ile 2. sırada yer aldı. Aliağa Limanlarına gelen gemi adedi sayısına baktığımızda bu yılın ilk altı aylık dönemi ile geçen yılın aynı dönemine oranla artış göstererek 2 Bin 799 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde elleçlenen konteyner miktarını TEU bazlı olarak değerlendirdiğimizde ise 2021’in ilk 6 ayının,  geçen yılın aynı dönemine göre artış göstererek 6,1milyon TEU olarak gerçekleşmiştir. Elleçlenen konteyner miktarında yüzde 12 pay ile Aliağa, Türkiye sıralamasında 5. sırada yer almıştır. Bu sonuçlara baktığımızda sektörümüzdeki bu hareketlilik şüphesiz diğer aylarada yansıyacaktır. Bu hareketlilikle birlikte ekonomiye olan katkımız artarak devam edecektir.” 

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin de mesajlarını paylaşan Şimşek, "15 Temmuz hain darbe girişimine karşı, vatanımızın birlik ve beraberliği için gözlerini bile kırpmadan yaşamlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca bu ay Millet olarak bizleri birbirimize yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İslam âleminin iki büyük bayramından biri olan Kurban Bayram’ınızı tebrik ediyor; milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi