Güney Koreli gemi üreticisi Samsung Heavy Industries,  Alman motor şirketi Man Energy Solutions ile akıllı gemi teknolojisini geliştirmek amacıyla anlaşmaya vardı. İki dev şirket akıllı gemi teknolojisinin geliştirilmesi amacıyla işbirliği yapacak.

 

İşletme maliyetini azaltmayı hedefliyor

ABD’den Japonya'ya nükleer enerjili uçak gemisi ABD’den Japonya'ya nükleer enerjili uçak gemisi

 

Türkdeniz’in haberine göre, Samsung Heavy Industries, anlaşmaya bağlı olarak MAN'ın motor teşhis ve kontrol teknolojisini kendileri tarafından geliştirilen bulut tabanlı akıllı gemi sistemi SVESSEL'e entegre ederek ana motorların işletim hizmetlerini artırmayı amaçlıyor.

 

 

Güney Koreli şirket, SVESSEL vasıtasıyla karadaki kontrol merkezlerine ve denizdeki gemilere gerçek zamanlı olarak doğru veriler aktararak işletme maliyetlerini azaltmayı hedefliyor.

 

Yong Lae: Yenilikçi akıllı gemi sistemine öncülük edeceğiz

 

Samsung Heavy Industries Sgip & Offshore Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Yong-Lae, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Hem gemi üreticilerinin hem de ekipman üreticilerinin bir arada bulunduğu ekosistemi sağlamlaştırmak, yenilikçi akıllı gemi sistemi geliştirmede öncülük edeceğiz. Bulut tabanlı akıllı gemi sistemimiz ile birlikte gemi sahiplerine daha faydalı ve çeşitli hizmetler sağlanacak" ifadelerini kullandı.

 

 

Şirket ayrıca, LNG yakıtlı gemilere uygulanabilir bir uzaktan motor teşhis teknolojisi geliştirmek için İsviçre'nin WinGD şirketiyle de çalışıyor.

 

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi