Hazreti Nuh'un hayatındaki en önemli olay olarak günümüze kadar aktarılagelen Nuh Tufanı ve Nuh'un Gemisi için Ağrı'da müze yapılacak. Ağrı Valisi, Nuh'un Gemisinin dünya genelinde Ağrı Dağı'nda olduğunun kabul gördüğünü hatırlatarak, müzenin şehir yapılacağını söyledi. Diyanetin tefsirine göre Hz. Nuh'un gemisi Cudi dağında karaya oturmuştu. Gemi karaya oturduğunda zaman yeryüzü inkarcılardan temizlenmiş; sular da çekilmeye başladığı için artık gemidekilerin yeryüzüne inme zamanı gelmişti. Hz. Nuh ve yanındakiler Allah'ın emrine uyarak bereketli topraklara inip orayı yurt edindiler.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı'ya Büyük Tufan ve Nuh'un Gemisi Müzesi'nin yapılacağını ve projenin hazırlık aşamasının tamamlandığını açıkladı. Vali Elban, ayrıca Nuh'un Gemisinin dünya genelinde Ağrı Dağı'nda olduğunun kabul gördüğünü dile getirerek, proje ile ilgili görselleri paylaştı ve bilgi verdi.

"Kruvaziyerde parlak günlere dönüş 2025’ten sonra mümkün" "Kruvaziyerde parlak günlere dönüş 2025’ten sonra mümkün"

Kuran'da Hz. Nuh'un (as) Peygamber olarak görevlendirildikten sonraki olaylarından bahsedilirken, Hz Nuh'un hayatı ve peygamberliğinde en önemli olayın gemi inşa etmesi, Nuh tufanı ile birlikte kendisinin ve inananların kurtulması, Nuh kavmindeki inanmayanların da cezalandırılarak yok olması anlatılır.

Editör: Haber Merkezi