Yeni yayınlanan ABS Konteyner Taşıyıcılarının Kargo Alanları için Yangınla Mücadele Sistemleri (ABS) Rehberi, kargo yangınlarının üstesinden gelmek için çok çeşitli notasyonlar içermektedir.

 

Geçmişte, kargo gemilerinde bir dizi yüksek profilli yangın meydana geldi. Sadece bu yıl Yantian Express , APL Le Havre, APL Vancouver, Grande America, ER Kobe ve KMTC Hong Kong da dahil olmak üzere endişe verici sayıda konteynır ateşi görüldü .

 

ABS Teknoloji Başkan Yardımcısı Gareth Burton, "Konteyner taşıyıcıları son yıllarda çok daha büyüdü ve taşınan kargo hacmi önemli ölçüde arttı. Ek olarak, kargonun niteliği de değişmiştir. Özellikle şu anda taşınmakta olan yükün hacmi ve türü ile birlikte konteynerleri içeren yangınlar daha sık hale geliyor ve mürettebatın ve geminin güvenliği için önemli bir risk oluşturabiliyor” şeklinde açıkladı. “ABS güvenlik misyonuyla aynı doğrultuda, bu konuyu ele alıyoruz ve bu kilit endüstri zorluğunu ele almak için daha uygun sağlam tasarımların geliştirilmesine rehberlik ediyoruz” dedi.

 

ABS'ye göre, kılavuz denizcilik endüstrisindeki tasarımcıların, inşaatçıların, mülk sahiplerinin ve operatörlerin kullanımı içindir ve dört temel alanda yangın güvenliğini ele almak için ABS gerekliliklerini belirler - güverte üzerinde durdurulan konteynerler için yangınla mücadele, konteynerler için yangınla mücadele Aşağıda durduğunda, güverte yangın söndürme önlemi olarak güverte yangın ve güvenlik kabını taşması beklemektedir.

 

Bu işaretler, erken yangın algılama, daha verimli yangın söndürme, mürettebatın daha iyi korunması ve yangınla mücadele aracı olarak kargoların taşmasıyla ilgili güvenlik hususlarını ele almaktadır. Bu gereklilikler mevcut SOLAS ve ilgili endüstri düzenlemelerinin üstünde ve ötesindedir.

 

Geçtiğimiz ay, Uluslararası Deniz Sigortaları Birliği (IUMI) , gemideki yangın söndürme sistemlerinin acil olarak iyileştirilmesi çağrısında bulunan konteyner yangınlarının artması konusundaki endişelerini dile getirdi .

 

Rusya'ya yönelik AB yaptırımları daha fazla gemiyi hedef alacak Rusya'ya yönelik AB yaptırımları daha fazla gemiyi hedef alacak

IUMI, tüm paydaşların birlikte çalışmaya ve IMO'yu konteyner gemilerinin kargo alanındaki yangından korunmalarını güçlendirmeye teşvik etmelerini, yeni konteyner gemilerinde aktif ve / veya pasif yangın korumasını dahil ederek açıkça SOLAS'ı değiştirmesini ve mevcut konteyner gemileri.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi