Amerikan Denizcilik Bürosu (ABS), Denizcilik ve Açık Deniz Uygulamaları için Hibrit Elektrik Güç Sistemleri Kılavuzunu yayınladı.

 

Kılavuzda yönergeler, elektrik enerjisi üretimini ve depolama teknolojilerini güç üretimiyle entegre eden sistemlere odaklanıyor.

 

ABS, hibrit güç sistemlerinin denizcilik ve açık deniz endüstrilerinin karbondan arındırma hedeflerine katkıda bulunma konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

 

Kılavuz ayrıca, bir dizi özel çalışma modunu tanıma seçenekleri ile yeni bir gösterim olan HİBRİT IEPS'iyi tanıtıyor.

Panama Kanalı'nda günlük geçişler kademeli olarak 32'ye çıkacak Panama Kanalı'nda günlük geçişler kademeli olarak 32'ye çıkacak

 

Kılavuz ayrıca, hibrit elektrik güç sistemlerini kullanan gemilerin tasarımı, inşası, iyileştirilmesi, test edilmesi ve araştırılması gereksinimleri karşılıyor.  

 

ABS, yatlarda hibrit elektrik güç sistemlerinin tasarımı, kurulumu ve test edilmesine yönelik gereksinimlerini de ele alıyor.

 

ABS'nin Küresel Mühendislik ve Teknoloji kıdemli başkan yardımcısı Patrick Ryan, “Hibrit elektrik güç sistemleri, geleneksel elektrik güç sistemlerine kıyasla güvenliği, güvenilirliği, operasyonel verimliliği geliştirme ve yakıt tüketimini, çevresel ayak izini ve ekipman bakımını azaltma fırsatı sunuyor” dedi.

 

Ryan, şöyle devam etti: "Modern gemilerin artan bir kısmının elektriğin temeli üzerine inşa edileceğine inanıyoruz ve bu nedenle hibrit elektrik güç sistemleri, denizcilik endüstrisinin geleceği için kilit bir teknoloji. ABB Marine & Ports Başkan Yardımcısı, Enerji Depolama ve Yakıt Hücreleri Küresel Ürün Müdürü Jostein Bogen, ABS tarafından geliştirilen ayrıntılı kılavuz, bu teknolojinin endüstri tarafından benimsenmesini ve güvenli bir şekilde çalışmasını destekleyecektir” dedi. 

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi