Denizcilik sektörünün gemi tedariki alanındaki lider firması AVS, bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Exposhipping Expomaritt Uluslararası Fuar ve Konferansı’nın birinci gününde Marine Talks’ta oturum gerçekleştirdi. AVS Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahit Şimşek ile AVS grup liderlerinin söz aldığı oturumda AVS’nin başarı hikayesi ve yol haritası anlatıldı.

DTO, denizcilik sektörünü iftarda bir araya getirdi DTO, denizcilik sektörünü iftarda bir araya getirdi

 

Oturumda ilk söz alan AVS Yönetim Kurulu Başkanı Avdulvahit Şimşek, 1970’lerde Aliağa’ya yerleşen Batmanlı bir aile olarak yollarının denizcilikle nasıl kesiştiğini anlattı. Denizcilik sektörü ile gemilere haspelkader tanıştıklarını dile getiren “Oradan geçiyorduk, öğrendik. Bizim manav dükkanımız vardı. Bir anda gemiciler gelmeye başladı. Ve hikayemiz böyle başladı. Biz takip ettik bu yolu. Önce lokal hizmet verdik. Sonra kendi kabuğumuzu kırdık. Bir tık daha büyüdük bölgesel olduk. Bir tık daha büyüyerek ulusal oldu. Sonra bir tık daha derken şimdi uluslararası olduk. Bunu asla unutmayın. Bu sektör girişimci ruhları asla yalnız bırakmaz ve unutmaz. Sektör girişimci, müteşebbüs ruhları keşfettiğinde bağrına basar. Sektörün dikkatini çekebilirseniz sektör size sahip çıkar. İşte bizim 35 yılımızın hikayesi bu. Bugün 126 ülkede, 1500 küsür limanda ayda ortalama 600 gemiye global anlamda hizmet veriyoruz. Şimdi Türkiye’nin global anlamda marka değeri olan bir şirket haline gelmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

 

Abdulvahit Şimşek’in ardından AVS küresel gemi tedariğinin bütün aktivitelerine yönelik grup liderleri tarafından sunumlar gerçekleştirdi.

 

Marine Talks oturumunun ardından 7Deniz’e konuşan Ekol Denizcilik Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emel Hayretdağ, Expomaritt Exposhipping İstanbul’da bütün sektör paydaşlarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu fuarları çok önemsiyoruz. Bütün grup firmalarımız her zaman yerini alıyor. Ekol ve AVS ana sponsorları olarak da fuara her zaman liderlik etmek istedi. Bunun için de fuar bize imkan sundu. Fuarı sektörün tüm paydaşlarıyla etkin ve verimli kılmak adına bütün aktivitelerde hem yerimizi almaya çalışıyoruz hem de stantlarımızı ve aktivitelerimizi buna göre organize ediyoruz. Ne kadar kalabalık ve paylaşımlı olursa o kadar iyi sonuçlar elde ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi