ABD’nin körfez kıyısında çalışmalar yürüten araştırmacılar Alabama yakınlarında, Afrika’dan ABD’ye köle taşıdığı bilinen son geminin enkazını bulduklarını açıkladı.

 

Alabama Tarih Komisyonu tarafından yapılan açıklamada enkazın Clotilda adlı gemiye ait olduğu doğrulandı.

 

Komisyon geminin iç savaştan bir yıl önce batırıldığını ve o zamandan bu yana enkaza dair herhangi bir kalıntı bulunamadığını bildirdi.

Yıkılan köprüden nehre düşenlerin 6'sının öldüğü tahmin ediliyor Yıkılan köprüden nehre düşenlerin 6'sının öldüğü tahmin ediliyor

 

Modern tarihin en karanlık çağını temsil ediyor

 

Komisyon yöneticisi Lisa Demetropoulos Jones, Clotilda'nın olağanüstü bir keşif olduğuna dikkat çektiği açıklamasında gemi yolcuğunun modern tarihin en karanlık çağlarından birini temsil ettiğini ve enkazının köleliğe dair somut kanıtlar sunduğunu vurguladı.

 

Kanıt kalmaması için yakılmıştı

 

Ahşap gemi, 1860 yılında Batı Afrika Ülkesi Benin'den Alabama'ya yasa dışı olarak 110 kişiyi taşıdı ve ardından da kanıt kalmaması için yakıldı.

 

Yetkililer geminin büyüklüğü hakkında ise açıklamada bulunmadı.

 

Her ne kadar köle ticareti 1807'nin mart ayında yasaklanmış olsa da yasa uzun bir süre uygulanmadı. Kölelik, Amerikan İç Savaşı'nın sonuna doğru, kölelerin özgürleştirildiği ilan edilen 1862 yılına kadar devam etti.

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi