ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’ya uygulanacak yeni yaptırımlar ve Ukrayna’ya yapılacak yardımlarla ilgili bilgiler paylaştı. Biden, ABD limanlarının Rusya ile bağlantısı olan gemilere de yasaklanacağını duyurdu.

 

Beyaz Saray'da Ukrayna Başbakanı ile de bir görüşme yaptığını açıklayan Biden, Rusya'nın savaşın yeni bölümüne geçtiği için kritik bir aşamada olduklarını söyledi.

 

Biden, Ukrayna'ya 800 milyon dolar daha yardım yapılacağını ifade etti.

 

ABD Başkanı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

Yardımlar kapsamında ağır silahlar ve drone’lar da yer alıyor. Önümüzdeki hafta Kongre'den daha fazla para talep edeceğim.

 

Ukrayna'ya 800 milyon doları savunma, 500 milyon doları ekonomi alanında olmak üzere 1,3 milyar dolarlık ek yardım sağlayacağız. ABD silahları doğrudan "özgürlüğün ön cephesine" gönderecek. Ukrayna'ya yapılacak askeri yardım kapsamında ağır silahlar, mühimmat ve dronlar olacak.

 

ABD, Ukrayna ile istihbarat bilgilerini de paylaşıyor. Yeni paket birkaç hafta içerisinde Ukrayna'ya silah gönderilmesini sağlayacak.

 

ABD silahları doğrudan ön cepheye gönderiyor. Kiev savaşı Ukraynalılar için tarihi bir zaferdi.

Evyapport'taki kazanın enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor Evyapport'taki kazanın enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

 

Sağladığımız silah ve mühimmat Donbas'ın savunulması için kullanılacak.

 

Ukraynalılar, Avrupa'dan ABD'ye sığınmak için doğrudan gelebilecek. Mültecilere yasal göç kanalı sağlanmış olacak. ABD'de bir sponsorlukları olduğuna, STK ya da aile ferdi olabilir, bu bağlamda ABD'nin güney sınırına gelmelerine gerek kalmayacak.

 

Mariupol'ün tamamen düştüğüne dair bir kanıt yok. Mariupol'de insani koridorlar açılmalı ve siviller güvenli yerlere gönderilmeli. Putin, Mariupol'den bir insani koridor açılmasına izin vermeli.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi