ABD'nin Ortadoğu'ya gönderdiği USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçağı, Basra Körfezi'nde tatbikat gerçekleştirdi.

 

Associadet Press (AP) ajansının haberine göre, ABD, İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amaçlı, Ortadoğu'ya sevk ettiği USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ve nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçağı, 'hava saldırısı simülasyonlu' tatbikat gerçekleştirdi.

 

Habere göre dün gerçekleşen askeri tatbikatta ayrıca gemilerde kullanılan F/A-18 Super Hornet tipi avcı uçakları, MH-60 Sea Hawk helikopterleri ve havadan erken uyarı ve kontrol uçakları katılarak, 'hava saldırı simüsalyonu' icra etti.

 

ABD, mayıs başlarında İran'dan gelebilecek tehditlere karşı Ortadoğu'ya USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçağını Basra Körfezi'ne göndermişti. Daha sonra Patriot füze bataryasının ve USS Arlington askeri nakliye gemisinin de gönderileceğini duyurdu.

 

Pentagon, bu adımın 'İran'ın ABD güçlerine ve Amerikan çıkarlarına yönelik saldırı operasyonları yapmak için tetikte olduğu bilgisine yanıt' niteliğini taşıdığını açıklamıştı.

 

Küresel ticaret filosunun yüzde 13'ü internet erişimine sahip değil Küresel ticaret filosunun yüzde 13'ü internet erişimine sahip değil

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi