Gemi Brokerleri Derneği geleneksel iftar yemeği düzenledi. Cemile Sultan Koru'nda düzenlenen iftar programına İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, İMEAK DTO Meclis Katibi Serhat Barış Türkmen, Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Pelin Gezicioğlu, Gemi Brokerleri Derneği üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Programda konuşan Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Pelin Gezicioğlu, “Benim kafamda bu ay hep huzuru, mutluluğu, güveni, çalıp çırpmamayı hatırlatan çok kıymetli bir ay. Bu sofrada hep beraber olduğumuz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Gezicioğlu'nun ardından söz alan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, iftar programında bulunmaktan keyif aldığını belirterek, “Ramazanınızı tebrik ediyorum. İnşallah sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde hepimiz bir Ramazan ayı geçiririz. Bir miktar refah içerisinde diyelim” dedi.

 

 

'Umudumuzu kaybetmiyoruz'

Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı

 

Dünyadaki gelişmelere paralel olarak sıkıntılı ve zor bir dönem yaşandığının altını çizen Kıran, “Bir taraftan ticaret anlamında dünyada oluşan gelişmeler, bu gelişmelere maalesef olumlu diyemiyoruz. Pek olumlu olacağını da öngöremiyoruz. Başkanların görevi pek olumsuz konuşmak değildir ama hakikaten bir tarafa bakıyorsunuz Amerika Birleşik Devletleri, bir tarafa bakıyorsunuz Çin, diğer tarafa bakıyorsunuz Rusya… Savaşlar, ticaret savaşları… Çok iyimser olmamız için maalesef bir görüntü yok ama umudu kaybetmiyoruz. Çünkü umut olmadan yaşamak imkansız. İnşallah iyi olacak diye umutla bekliyoruz. Özellikle şu anda içinde yaşadığımız dönemde piyasalar anlamında sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Brokerler olarak zor günler geçirdiğinizi tahmin ediyorum. Allah, hepinize kolaylık versin” diye konuştu.

 

 

ABD'den denizcilere İran yaptırımları ile ilgili bilgilendirme ve uyarı

 

ABD'nin İran'a yaptırımları çerçevesinde kendilerine konsolosluk, elçilik, dışişleri bakanlığından bir heyet ile kendilerine ziyaret ettiklerine dikkat çeken Kıran, “Ticaret hayatı açısından pek hoş olmayan İranla ilgili yaptırım kararlarını bize aktardılar. 199 gemilik bir liste verdiler. Bize kesinlikle bu listedeki gemilerle hiçbik iş yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Yapan yapar ama sonuçlarına katlanır. Hakikaten ABD ile ilişkilerinizi tamamen kesmeniz gereken sonuçlara kadar gitmesi çok kuvvetle muhtemel. Bize aynısını Yunanistan'a gidip anlatacakllarını yine Çin'e gidip anlatacaklarını ve kesinlikle hiçbir ülkeye farklı bir uygulama yapmayacaklarını ve yaptırmayacaklarını söylediler. Bu hoş değildi ticaret anlamında ama ne olup bittiğini ABD'nin bakış açısıyla anlamamız için önemli bir ziyaretti. Sizler Uluslararası iş yapıyorsunuz. Doğal olarak bu işe tabi bir sektörsünüz. Dolayısıyla aman ha aman ABD ile ilişkilerinizi koparmayı göze almadıysanız çok dikkatli ve tedbirli olun. İş yaptığınız firmaların İran bağlantılı olmadığını net bir şekilde anlamaya çalışın. Bu konuda yardımcı olacaklarını söylüyorlar. Kolay bir süreç değil. Koskoca bir pazarı kapatın silin atın diyorlar” diye konuştu.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi