Biden yönetimi, 2050 yılına kadar uluslararası deniz taşımacılığından sıfır emisyon elde etme hedefini benimsemek için Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ile birlikte çalışmayı taahhüt etti. Beyaz Saray , sektörü bu hedefe ulaşmak için bir yola sokacak iddialı tedbirler almayı hedefleyeceğini söyledi .

 

Bu IMO olan bahsi kadar olur yola çıkmış 2030 40 oranında da CO2 emisyonlarının ve en yarısındaki onun 2008 seviyelerine kıyasla 2050 emisyonu, ve daha sonra tam bir faz Çıkış yönelirler.

 

Hedefler, birçok ilerici hükümet tarafından oldukça iddiasız bulundu. Bununla birlikte, bu hedeflere ulaşmak bile, geçişini finanse etmenin ve dekarbonizasyona giden yolu tanımlamanın yollarını aradığı için denizcilik endüstrisi için büyük bir zorluk oluşturacaktır.

Denizcilere metanol gemilerini çalıştırmayı öğretmek için yeni iş birliği Denizcilere metanol gemilerini çalıştırmayı öğretmek için yeni iş birliği

 

Özellikle, doğru teknolojilerin seçilmesi ve denizcilik sektörü için ilgili altyapının eşlik ettiği alternatif net sıfır yakıtların geliştirilmesinin devasa bir görev olması bekleniyor.

 

Söz konusu taahhüt, Biden'in ev sahipliği yaptığı büyük bir iklim zirvesinin arkasında, ABD'nin iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en önde gelen ülkesi olarak yerini yeniden kazanmaya çalıştığı sırada yapılıyor.

 

ABD Başkanı, ABD'nin emisyonları 2030 yılına kadar 2005 seviyelerine göre yüzde 50-52 azaltmayı hedefleyeceğini açıkladı. Amerika'nın temiz bir enerji devrimine öncülük etme ve iyi maaşlı sendikal işler yaratma konusundaki kararlılığının altını çizdi - şimdi kararlı adımlar atan ülkelerin geleceğin ekonomik faydalarını elde edeceklerine dikkat çekti.

 

Büyük temiz enerji stratejisinin bir parçası olarak, Biden-Harris Yönetimi önümüzdeki dört yıl içinde temiz enerji inovasyon finansmanını dört katına çıkarmayı planlıyor.

 

Beyaz Saray, ülkenin inovasyon konusunda uluslararası işbirliğini ilerleteceğini ve BM İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) tanıtılacak karbondioksit giderimi konusunda uluslararası bir teknoloji misyonu olan Mission Innovation 2.0'ın başlatılmasını destekleyeceğini söyledi .

 

ABD ayrıca, kuruluşun hidrojen misyonuna katılıyor ve her ikisi de Haziran 2021 Misyon İnovasyon bakanlığı toplantısında başlatılması planlanan, uluslararası nakliyede sera gazı emisyonlarını azaltma misyonu olan Danimarka ile birlikte liderlik ediyor.

 

Uluslararası denizcilik sektörü, küresel sera gazı (GHG) emisyonlarının yaklaşık yüzde üçüne katkıda bulunmaktadır ve sektörün emisyonlarının yalnızca kontrol edilmediği takdirde artması öngörülmektedir.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi