ABD Hazine Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda Amerika'nın tüm engelleme girişimlerine rağmen Venezuela'ya akaryakıt taşıyan 5 tankerin kaptanını yaptırım listesine aldığını duyurdu.

 

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Venezuela'ya akaryakıt taşıyan İran İslam Cumhuriyeti Nakliye Hatları (IRISL) ve Ulusal İran Tankeri Şirketine (NITC) ait 5 tankerin kaptanları hakkında harekete geçildiği bildirildi.

 

Açıklamada, Venezuela'ya akaryakıt teslim eden "Clavel", "Petunia", "Fortune", "Forest" ve "Faxon" isimli İran bayrağı taşıyan tankerlerin kaptanlarının yaptırım listesine alındığı kaydedildi.

 

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, bakanlığın İran'ın ABD yaptırımlarından kaçma girişimlerini destekleyen ve dünya genelinde istikrarı bozan davranışlarda bulunan herkesi hedef alacağını ifade etti.

 

Mnuchin, "İran rejiminin Venezuela'daki otoriter ve yozlaşmış rejime desteğinin" kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

 

'Kaptanların varlıklarına el konulacak'

 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bugün alınan yaptırım kararıyla söz konusu kaptanların varlıklarına el konulacağını bildirdi.

 

Pompeo, "Karakas ve Tahran'daki haydut rejimler, halklarını baskı altına alma, yolsuzluk, kendilerini zenginleştirme ve halklarının refahını kötü yönetme eğilimleriyle birleşti" değerlendirmesinde bulundu.

 

ABD Husilere ait 2 İHA'yı hedef aldı ABD Husilere ait 2 İHA'yı hedef aldı

Venezuela'nın sorunlarının çözümünün özgürlüğü ve refahı geri kazandıracak demokratik bir yapıya geçiş olduğunu belirten Pompeo, "Maduro rejimi Venezuela'nın zengin doğal kaynaklarını İran'dan akaryakıt ithal etmesi gerektiği noktaya kadar yanlış yönetti. Maduro'nun 'eşit ve adil akaryakıt dağıtımı' iddialarına kimse inanmıyor" ifadelerini kullandı.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi