Köprü kazasında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı Köprü kazasında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Teknoloji şirketi ABB, Aas Mek'de inşa edilen Færøysund adlı yeni bir canlı balık gemisine hibrit güç ve enerji sistemi sağlamak için anlaşma yaptı.

 

77 metre uzunluğundaki dizel elektrikli geminin Eylül 2021'de teslim edilmesi bekleniyor.

 

ABB'nin tedarik kapsamı, iki ACS880 sürücü ve iki sabit mıknatıslı motordan oluşan bir elektrik, dijital ve bağlı itiş paketinden, bir pil takımı içeren enerji depolama sistemi, alçak gerilim panoları ve bir güç enerji yönetim sisteminden (PEMS) oluşur.

 

Şirket ayrıca tüm sistem mühendisliğini, proje yönetimini ve devreye almayı denetlemekle görevlendirilmiştir ve çok çeşitli uzaktan teşhis hizmetleri sunuyor.

 

ABB, yerleşik akülerin, gemi yüksek yüklerde çalışırken 'zirve tıraşı' sağlayacak, enerji yönetimini optimize edecek ve yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltacağını söyledi.

 

Depolanan enerji, elektrik kesintisi veya karartma durumunda gerekirse yedek olarak hareket eden balık yaşamı desteği için de kritik olacaktır.

 

Yeşil teknolojilere geçişte ivme kazandırıyor

 

Norveç'teki ABB Marine & Ports işletmesinin Başkanı Sindre Sætre , “Bu, enerji verimliliği hizmet verdiği gıda tedarik zincirinde ve çalışma ortamında sürdürülebilirliğe katkıda bulunan çok sofistike bir canlı balık taşıyıcısı” dedi.

 

“Hibrit güç çözümlerinde yıllarca süren ABB deneyimine dayanarak, bu özel tipte bir gemi için ilk teslimatı yapmaktan gurur duyuyoruz. Düzen aynı zamanda denizcilik sektöründe görülen yeşil teknolojilere geçişe ivme kazandırıyor."

 

Canlı balık taşıyıcı, iki kuyuya ayrılabilen bir 3000m3 yük bölmesi ve bir basınç yükleme ve boşaltma sistemi içerir. Su arıtma, oksijenasyon ve dolaşım sistemleri, balık bitlerini kontrol etmek için patojenleri ve filtreleri ortadan kaldırmak için ultraviyole ışık kullanır.

 

Aas Mek'e göre balık sağlığını etkilediği bilinen stres ve nihayetinde tadı olan yöntemler, yükün “güvenli ve yumuşak bir şekilde” hareket etmesini sağlıyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi