2019’un başında Avrupa Birliği (AB) ile Fas Krallığı arasında imzalanan Balıkçılık Anlaşması’nın Fas için önemli bir zafer olarak tarihe geçerken, AB ile ilişkilerinin iyileşmesine ve yerel balıkçılık pazarının yeniden canlanmasına büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.

 

Enerji projeleri, araştırma, yenilik çalışmaları, bölgesel güvenlik, iyi yönetim, terörle mücadele, göç akışlarının düzenlenmesi ve insan haklarına uyumun teşvik edilmesi alanlarında AB ile stratejik iş birliği bulunan Fas Krallığı sene başında yaptığı Balıkçılık Anlaşması ile yeni bir ivme kazandı.

 

Tüm Atlantik kıyı şeridini kapsayan bu yeni anlaşmaya göre, 128 Avrupa gemisinin balıkçılıktan yıllık yaklaşık 100 bin ton faydalanmasına izin verildi. Bu rakam daha önce 83 bin tondu. Anlaşmadan en büyük faydayı sağlayanın ise Galiçya, Endülüs ve Kanaryalar'da bulunan gemiler olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Bu filo altı aydır bölgedeydi ancak Fas'ın balıkçılık bölgelerine girmek için gerekli protokolün yürürlüğe girmesini bekliyorlardı.

 

Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi

Fas Krallığı, uzun süreye yaydığı diplomatik görüşmeler ve lobicilik faaliyetleri sayesinde AB'den istediğini almayı başardı. Yapılan yeni anlaşmayla birlikte, AB ile ilişkilerini güçlendirmiş oldu ve büyük bir ekonomik geliri hanesine yazdırdı.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi