Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Women's International Shipping & Trading Association (WISTA International), destek rollerinden yönetici düzeyindeki pozisyonlara kadar denizcilik sektöründe çalışan kadınların oranını ve dağılımını incelemek için ilk kez "Denizcilikte Kadınlar" anketi başlattı.

 

Anket, kadınların denizcilik sektöründe daha fazla yer edinmesini amaçlayan bir dizi faaliyetin parçası olarak yapılıyor. Anketten elde edilecek veriler ile sektördeki çeşitlilik ve cinsiyet eşitliğinin bir resmini oluşturması hedefleniyor.

 

Denizcilik sektöründe geliştirilmiş işbirliği faaliyetleri yoluyla kapsayıcılığı ve çeşitliliği teşvik etmeye yönelik IMO ile WISTA International ortak çalışması, dünya çapında denizcilik endüstrisi için sürdürülebilir bir gelecek sağlamada yaşamsal faktörler olarak cinsiyet çeşitliliği ve katılımını için bir çerçeve oluşturması planlanıyor.

 

Kitack Lim'den ankete katılım çağrısı

 

Denizcilikte çeşitliliğin önemine vurgu yapan IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, "Kadınları güçlendirmek dünya çapında gelişen ekonomileri besliyor, büyümeyi ve gelişmeyi teşvik ediyor ve küresel denizcilik camiasında çalışan herkese fayda sağlıyor ”dedi. Lim, şöyle devam etti; "Kadınların katılımıyla ilgili sağlam verilere ihtiyacımız var çünkü bu geleneksel olarak erkek egemen bir sektör olan bu sektördeki tutkularımızı takip etmemizi ve ölçmemizi sağlayacak. Tüm üye devletleri ve denizcilik paydaşlarını bu önemli ankete katılmaya davet etmekten memnuniyet duyuyorum."

 

Danimarka deniz kirliliğini önlemek için scrubber tahliyesini yasakladı Danimarka deniz kirliliğini önlemek için scrubber tahliyesini yasakladı

Katılımı arttıracak programlar oluşturmak için önemli 

 

WISTA International Başkanı Despina Panayiotou Theodosiou ise şunları söyledi; "Karşılaştırılabilir verilere sahip olmak, kadınların denizciliğe katılımını artıracak programlar oluşturmak ve politikalar teklif etmek için önemlidir. Sektörümüzde daha çeşitli ve kapsayıcı bir ortam yaratmada önemli bir adımdır. Küresel erişimimiz sayesinde, gerçek sonuçları göstermek ve kapsayıcı bir denizcilik sektörüne doğru ilerlememizi desteklemek için bu anketin gücünü artırabiliriz."

 

Küresel denizcilik sektöründe kadın veri tabanı oluşturmayı hedefleyen IMO ile WISTA'nın yaptığı anketine IMO üye ülkeleri, STK'lar, denizcilik sektöründeki kamu ve özel şirketler ve denizcilik eğitim kuruluşları katkıda bulunabiliyor. 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi