Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Alt Komitelerinden biri olan Ship Systems&Equipment (Gemi Sistem ve Ekipmanları-SSE) 7. dönem toplantısı 02-06 Mart 2020 tarihleri arasında 68 ülke delegasyonu ve 27 uluslararası hükümet dışı kuruluşun (NGO) katılımı ile IMO’nun Londra’da bulunan merkezinde gerçekleştirildi.

 

 

Gemi Sistem ve Ekipmanları-SSE. 7. dönem toplantısında yürütülen çalışmalar arasında Filikalar ve Can Sallarında Havalandırma ile ilgili LSA Kod değişiklikleri, Kaldırma Donanımları ve Irgatlar İçin Gereklilikler SOLAS Bölüm II-1 Revizyonları ve Rehber çalışması, Gemilerin Limandayken Sahil Elektriği ile Beslenmesi ile İlgili Taslak Kılavuzun Hazırlanması ve FSS Kod Bölüm 9 Revizyonları, Yeni Polar Kod ile bağlantılı çalışmalar yer alıyor.

 

 

SSE 7. dönem toplantısının son gününde yapılan Başkanlık ve Başkan Yardımcılığı seçimlerinde Umut Şentürk birçok ülkenin desteğ ile 2021 yılı için tekrar SSE Komite Başkanı (Chairman) olarak seçildi.

 

 

Toplantıya Türkiye adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü Deniz Endüstrisi Dairesi Koordinatörü Gökhan Ayyıldız, IMO Uzman Temsilcisi Burak Aykan ve Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri A.Ş.’den Bayrak Devleti Onayları Birim Yöneticisi Aykut Yılmaz katıldı.

İdea Denizcilik Kaan gemisine Türk bayrağı çekti İdea Denizcilik Kaan gemisine Türk bayrağı çekti

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi