IMEAK DTO’nun 2018 son meclis toplantısı IMEAK DTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. IMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, “IMEAK DTO olarak 2018’in son meclis toplantısını bugün burada gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Singapur 'dünyanın en iyi denizcilik şehri' unvanını koruyor Singapur 'dünyanın en iyi denizcilik şehri' unvanını koruyor

İLK DEFA BİR KONUK OLMADAN TOPLANTI YAPILDI

IMEAK DTO olarak sürekli 1 konuk ile toplantı yaptıklarını ifade eden Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, “İlk defa bir konuk olmadan bu defa 2018’in son toplantısını gerçekleştireceğiz. 9. dönem IMEAK DTO meclisi olarak 9. Toplantımızı gerçekelştiriyoruz. Hepiniz hoşgeldiniz” dedi.

 

VEFAT EDENLER SAYGIYLA ANILDI

Toplantıda vefat edenler de saygıyla anıldı. 1. Gündem maddesi olarak toplantı zabıtları onandı. 2. Gündem maddesi 2018 Ocak-Ekim dönemigelir-gider durumu aktarımı gerçekleştirildi. Aygün Özay, gelirin yüzde 84’ünün gerçekleştirildiğini ifade ederek konuyla ilgili verileri meclise sundu. Ekim gelir gider hesapları dinlendi ve oybirliği ile kabul edildi. Fasıllar arası aktarımlar oybirliği ile kabul edildi. ‘İlk defa DTO’nun, 2018’de tahsilatı 100 binin üzerinde artırdığı’ bilgisi de toplantıda verildi.

 

ERKAN DERELİ: MADDE 2’YE BİR ÖNERİDE BULUNMAK İSTİYORUM

Erkan Dereli, 2019 yılı bütçesinde emekleri geçenlere teşekkür ederek bazı önerilerde bulundu. Derel, “7 Ocak 1993’te TÜDEV kuruldu” diyerek TÜDEV ile ilgili hem kuruluş hem de diğer bazı önemli bilgiler verdi. Dereli, Madde 2’ye bir öneride bulunarak TÜDEV bağışının yapılması ve yükseköğretim kurumlarına yapılacak yardımların TÜDEV’in leyhine yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti ve bir öneride bulundu. Dereli, Türkiye denizcilik eğitiminde 46 denizcilik meslek lisesinde, 20 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. 129 devlet üniversitesinin olduğunu ifade eden Dereli, 72 vakıf üniversitesinin bulunduğunu vurguladı. Vakıf üniversitelerinden 8 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Dereli, toplam 5 bin civarında denizcilik meslek yüksek okulu öğrencisi olduğunu ifade etti. 5 bin civarında lisans eğitimi alan öğrencisinin olduğunu söyleyen Dereli, toplam 30 bin öğrencinin denizcilik eğitimi aldığını vurguladı. Drereli, “TÜDEV’in önümüzdeki süreçlerde eğitimin verilmesini talep ediyorum. 2019’un tüm herkese hayırlı uğurlu olmasınıu temenni ediyorum” dedi.

 

HALİM METE: PARANIN MİKTARI DEĞİL, BAĞIŞIN KESİLMESİ LAZIM

Erkan Dereli'nin madde 2'ye bir öneride bulunması üzerine Halim Mete konuyla ilgili söz alarak, "DTO, TÜDEV'in yönetimine 3 kişi veriyor. Paranın miktarı değil, o bağışın kesilmesi lazım" dedi.

 

BAŞKAN KIRAN: OYLAMAYA SUNALIM

"TÜDEV konusunda Erkan Dereli'nin söylediklerine katılmamak mümkün değil" diyen IMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, "Madde 2 konusunda VE TÜDEV'E kelimesi eklenerek oyamaya sunalım. Eğitimde ihtiyaçlar asla bitmez. Bizim hiçbir kurumla derdimiz, sıkıntımız yok. Piri Reis Üniversitesi'ne tabii ki bu bağlamda bir pozitif ayrımcılık söz konusu olacaktır. Ama Piri Reis kendi ayakları üzerinde durursa Piri Reis'e de daha az finansal yardımımız olacak. Piri Reis, önümüzdeki hafta seçimli genel kurul yapacak. Ondan sonra da kaldığımız yerden çalışmaya devam edeceğiz" dedi. TÜDEV'in maddeye eklenmesi değişikliği ile oybirliği ile kabul edildi.

 

AHMET DOĞAN

Editör: Haber Merkezi