ECSA tüm AB ülkesi üyelerin devlet başkanlarına çağrıda bulunarak anahtar çalışan olarak ilan edilen gemiadamlarına öncelikli aşı yapılmasını talep etti. Yapılan çağrıda gemiadamlarının sürekli uluslararası dolaşım içinde oldukları ve pandeminin geçmiş döneminde değişimlerin çok sıkıntılı süreçlere tabi olduğu, dünya ticaretinin de 80’ninin deniz yollarından yapıldığı dikkate alındığında bu önceliklendirmeye ihtiyaç olduğu belirtilmiştir.

 

Ayrıca ECSA gemiadamlarının COVID kapsamında farklı ülkelerde sağlık sistemlerine de kolayca ulaşmaları konusunda devlet başkanlarında yazdığı mektup ile destek istedi.

 

Gemiadamları acil aşılanmalı

Gelecek dönemde uluslararası dolaşımda ülkeler tarafından sağlık pasaportu veya aşı pasaportu da talep edilebileceği dikkate alındığında uluslararası dolaşım yapan, gemilerimize dünyanın çok farklı ülkelerinde katılım sağlayan gemiadamlarımızın da acilen aşılama planına dahil edilmesi gerekmektedir. Eğer böyle bir uygulama kısa vadede ortaya konursa bu durumda süratle gemiadamlarımızın aşılanması mümkün olmayabilecektir. Bu durumda da gemiadamı değişimlerinde bu sebeple gecikmeler yaşanabilecektir.

Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı

 

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi