Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği (BÜDEMDER) tarafından Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda düzenlenen 2. Geleneksel Sektör Söyleşileri programına; GİZ Shipping’in sahibi ve Kdz. Ereğli DTO Meclis Üyesi Kutsi BAŞSARIOĞLU, CMA CGM Operasyon ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Ali Can AYGÜL, LİMAŞ Endüstriyel İlişkiler Müdürü ve Kocaeli DTO Meclis Başkanı Kürşat BAL; BÜDEMDER Mezun üyeleri arasında da yer alan, KAMA Dış Ticaret Lojistik Operasyon Uzmanı Burcu VAROL MERCAN ve EKSEN Gemi Kiralama Şirketinden broker Ümit MERCAN konuşmacı olarak katıldılar.

Söyleşiye aynı zamanda; Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL, Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Fatih Dinçer, Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hakan DEMİREL, Kdz. Ereğli Liman Başkanı Nevzat DİREK, ERDEMİR Genel Müdür Yardımcısı ve Çelik Üretim Direktörü Ural DURUSU, CEYPORT Ereğli Operasyon Müdürü ve BÜDEMDER Yönetim Kurulu Üyesi Erdi ŞAM, MEDMARİN Ereğli Klavuz Kaptanı Tolga ARSLAN, Hatice Erdem Denizcilik Lisesi Md. Yrd. Yunus GÜNER katılım gösterdiler.

Konuşmasına şirketinin faaliyetlerini anlatarak başlayan Kutsi BAŞSARIOĞLU, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü mezunlarının bu sektörde katma değer oluşturduğunu ve şirket verimine önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Bu bağlamda Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencilerine GİZ Shipping’in kapısının her zaman açık olduğunu, hali hazırda çalışan mezun öğrencilerin bulunduğunu ve desteklerinin artarak devam edeceğini belirtti.

CMA CGM grup adına söyleşiye katılan Ali Can AYGÜL, şirketin yapısından, sektördeki yerinden bahsederek, mezunlar için bu işlerde var olabilmenin en önemli öğelerinden birinin yabancı dil yetkinliği olduğunu vurguladı.  

LİMAŞ Limanını tanıtıcı bir sunum ile konuşmasına başlayan Kürşat BAL, limancılık sektörünün 2023 vizyonu ile ilgili  güncel konulara değindi, yük ve yolcu taşımacılığı ile ilgili istatistiki verileri sunarak, bu sektörde istihdam edilmeyi isteyen öğrencilere neler yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Katılımcılardan Burcu VAROL MERCAN çalıştığı firma hakkında bilgi verdikten sonra, Denizcilik Sektöründe çalışan kadın sayısının artmasını arzu ettiğini, mezunların her zaman sabırlı ve istekli olmaları gerektiğini ifade etti. Son olarak EKSEN Gemi Kiralama şirketinden broker Ümit MERCAN, mesleği hakkında genel bir bilgilendirmede bulunarak, denizcilik sektöründe yaşanan sorunların sürekli uzlaşma ile çözülebildiğini önemle vurguladı.

Soru- cevap kısmının ardından kapanış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Denizcilik Fakültesi Araştırma Görevlisi ve BÜDEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Umur BUCAK tüm konuşmacılara, katılımcılara ve öğrencilere teşekkür ederek, hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile BÜDEMDER 2.Geleneksel Sektör Söyleşilerini noktalandırdı.

Çanakkale Boğazı'nda arızalanan gemi limana çekildi Çanakkale Boğazı'nda arızalanan gemi limana çekildi

Editör: Haber Merkezi