Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği geleneksel “8 Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması” sonuçlandı. 50 öğrencinin 23 proje ile katıldığı yarışmada 5 proje ödüllerini aldı.

 

Crowne Plaza Hotel’de düzenlenen yarışmaya, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Gemi Mühendisleri Odası (GMO) Başkanı Salih Bostancı, Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Muammer Arslantürk, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili İbrahim Pektaş, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Yalova Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven ile birlikte akademisyenler, armatörler, tersane temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

 

Açılış kokteyli ile başlayan programın açılış konuşmasını Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven yaptı. Türkiye’nin Gemi Yat ve Hizmetleri sektöründe uluslararası düzeyde markalaşmasını sağlamak ve ihracat tutarlarını yükselmeyi hedeflediklerini kaydeden Seven, “Bunun başında inovasyon ve tasarım gelmektedir. Tasarımın en büyük yararı bir ürün tercih edilir hale getirerek, günümüzün rekabetçi koşullarında bize avantaj sağlamasıdır” dedi.

 

Hedef kaliteyi arttırmak ve millileşmek

 

İhraç edilen ürünlerin ülke ekonomisine katkı sağlamasının iki temel yolu olduğunu aktaran Seven, “İhracatını gerçekleştirdiğimiz ürünlerin fiyatlarını yükseltmek, bir diğeri de ihraç ettiğimiz ürünlerin üretimine ilişkin harcama kalemlerin millileşmesini sağlamaktır. İhraç ürünlerimizi arttırmamızın yolu da ürün kalitemizi arttırmaktan geçmektedir” dedi.

 

 

Tasarım ihracat rakamlarını arttırıyor

 

Ülkede yapılan ihracat kilo birim fiyatının 1.3 dolar olduğunu belirten Seven, “Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği’ne üye olan firmalarımızın gerçekleştirmiş olduğu ortalama kilo birim fiyatı ise 2.07 dolardır. Yani Türkiye ihracat rakamlarının üzerinde kilo birim fiyatına ulaşmış bulunuyoruz. Normal gemilerden özel yapım gemilere geçtiğimizde, ihracat birim fiyat tutarları 10-15 dolarları buluyor. İnovasyon ve tasarımın özel gemi üretmenin avantajı burada ortaya çıkıyor” diye konuştu.

 

AVS'den yaşlılara özel iftar yemeği AVS'den yaşlılara özel iftar yemeği

Tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlıyoruz

 

Markayı güçlendirmenin yolunun kendi tasarımlarımızı yapmaktan geçtiğini aktaran Seven, “Ne mutlu bize ki ülkemiz tersaneleri gemi ve yat konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında. Hedefimiz ise Türk tasarımcılar tarafından tasarlanmış özgün işlerin sayısını arttırmak ve de dünya genelinde kabulünü sağlamaktır. Tam bu sebeple bu yarışmayı geleceğin tasarımcılarını yetiştirmek amacıyla her yıl farklı konularda büyük ödüllerle tasarım yarışmasını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Pektaş: TİM olarak tasarım ve inovasyonu destekliyoruz

 

Seven’in ardından TİM Başkan Vekili İbrahim Pektaş söz aldı. Gemi imalatı ve ihracatının geçmişten bu yana büyük bir yol kat ettiğine işaret eden Pektaş, “Ülkemizin nitelikli ihracat rakamlarına ihtiyacı var ve bunlardan birini de bu sektör oluşturuyor” dedi. Pektaş, TİM olarak tasarım ve inovasyona zaman ayırarak programlar yaptıklarını ve tüm sektörlerde desteklediklerini kaydetti.

 

Bu tür yarışmalar insanlarımızın sınırlı imkanlarla başardıklarını gösteriyor

 

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ise, bu tür yarışmaları çok önemsediklerine işaret ederek, “Çünkü bu organizasyonlar, gençlerimiz başta olmak üzere insanımızın teknoloji alanında çok sınırlı imkanlarla bile neler yapabileceğini gösterebiliyor” dedi. Büyük bir değişim çağını yaşadığımızı ve ayak uydurmak zorunda olduğumuzu aktaran Kıran, “Denizcilik şirketleri günümüze kadar küresel ticareti geleneksel teknolojilerin kullanıldığı vasıtalar ile birlikte bunları kullanan personel ile sürdürdüler. Ancak 21. Yy teknolojilerinin ve fikirlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte denizcilik sektöründe daha hızlı, daha verimli ve denizlerin sürdürülebilir bir şekilde korunduğu bir ticaret hizmeti sunabilmek için teknolojik dönüşümü benimsemek ve uygulamak zorunlu hale geldi. Hayata geçecek bu gelişmeler neticesinde denizcilik endüstrisinde sert bir değişim olacağı kaçınılmaz bir gerçek olarak önümüzde duruyor” dedi.

 

 

Ekonomik refahın artması tasarım ve inovasyonun ele alınmasıyla mümkündür

 

Dünyadaki teknolojik dönüşüm sürecinde ön sıralardaki yerimizi almak zorunda olduğumuzu vurgulayan Tamer Kıran, şunları söyledi: “Ülkemizin gelişmişlik sıralamasında üst sıralarda yer bulması, ekonomik refahımızın artması, ancak eğitim, tasarım ve inovasyonun bir bütün olarak ele alınmasıyla mümkün olabilecektir. Bu noktada yetişmiş insan kaynağımız da çok önemli bir hal alıyor. Bilginin yeniden hakim olduğu bir dünyada gençlerimize önemli görev düşüyor. İnovatif ve AR-GE destekli çalışmalarda gençlerimize destek vermek konusunda dernekler, sivil toplum örgütleri ve üniversiteler arasındaki işbirlikleri büyük bir önem taşımaya başladı. Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği’nin bu yıl sekizincisini düzenlediği yarışmanın önemi ve anlamı işte bu noktada ortaya çıkıyor. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması gibi yarışmalar, bir yandan sektörle ilgili eğitim gören öğrencilere destek verirken, diğer yandan özgür düşünen, yaratıcı gençleri teşvik ediyor. Bu yarışmada ortaya konulan modellerin, sektörün ufkunu açma yolunda önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.”

 

 

‘Bu tür yarışmalar hayalle gerçeğin buluştuğu yarışmalardır’

 

Törenin son konuşmacısı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, günümüz global ticaretinde denizcilik sektörünün stratejik bir kapsadığına işaret ederek, Türkiye’nin de gemi üretimi konusunda dünyada da belli bir yere geldiğini söyledi. Belli bir yere gelmenin yanı sıra bu başarıyı muhafaza etmenin de çok önemli bir faktör olduğunu kaydeden Özpak, “Bunlara yapabilmek için gemi inşa sektörümüzün AR-GE’ye, inovasyona ve tasarıma çok önem vermesi lazım. Bu nedenle farkındalık yaratan bu tür etkinliklerin önemi ortaya çıkıyor” dedi.

 

Gençlerin gözlerinde sektörün geleceğini gördüklerini dile getiren Özpak, bu tür yarışmaların gençlerin hayallerinin gerçekle buluştuğu yarışmalar olduğunu söyledi.

 

 

Yapılan konuşmaların ardından Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven, yarışmanın jüri üyelerine ve sponsonlarına teşekkür plaketlerini verdi.

 

Plaketlerin takdim edilmesinin ardından Şair Yazar Sunay Akın, fotoğraflarla Türk denizciliğini anlattı.

 

 

Ödüller sahiplerini buldu

 

Yarışmada jürinin değerlendirmesi sonucu birinciliğe Reflex isimli projesi Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencisi Onur Kiren, ikinciliğe Golden Peregrine isimli projesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Emre Çıtır-Buğrahan Karapınar, üçüncülüğe Hammer isimli projesi ile Deniz Madran-Alper Ölmez ve Power of Solar isimli projesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri Hamza Tümer, Abdulsamet Yoldaş ve Harun Yıldırım layık görüldü.

 

 

Gemi Mühendisleri Özel Ödülü’nü ise Lucy İn The Sky isimli projesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri Can Taşkan ve Abdullah Demiryege kazandı.

 

 

Yarışmayı birinci olarak tamamlayan projeye 40.000 TL, ikinci olarak tamamlayan projeye 20.000 TL, üçüncü olarak tamamlayan projeye 10.000 TL, özel ödüle ise 5 bin TL verildi.

 

 

2020 yılında düzenlenecek 9. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’nın konusu ise “Elektrikli Feribot” olarak belirlendi.

 

 

Kazananlara ödülleri verildikten sonra gece çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7DENİZ –ÖZEL

 

Editör: Haber Merkezi