2018'in son sayısıyla karşınıza çıkmaktan dolayı çok mutluyuz. Yine önemli dosya konularıyla, sektörümüze yönelik değerlendirme ve öngörüleri sayfalarımıza taşıdık.

Bu kapsamda değerli makaleleriyle desteklerini bizden esirgemeyen Prof.Dr Soner Esmer Hocamıza ve dergimize katkı sunan herkese gönülden teşekkür etmek isteriz.

Yılın son sayısında sayfalarımıza İMEAK DTO Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, Medlog Gemicilik Genel Müdürü Savaş Ercan, İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Yufus Öztürk, AVS Küresel Gemi Tedariği ve Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahit Şimşek, Navatom Genel Müdürü Mehmet Önder, BOSA Chartering Brokeri Onur Türkeş, MOIG Başkanı Mahmoud Kamour ve Meke Marine Genel Müdürü Kerem Kemerli, Tulip Eğitim ve Danışmanlık kurucusu Şafak Özsoy ve UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener konuk oldu.

 

“Rakamlarla Türk limancılık sektörü”

Aralık sayımızda “Rakamlarla Türk limancılık sektörü” konusunu masaya yatırdık. TÜRKLİM’in Türkiye Limancılık Sektörü 2018 Raporu’nun da ışık tuttuğu dosyamızda, Türk limancılık sektörünü değerleriyle ortaya koymaya çalışırken, sektörden aldığımız görüşlerle de beklentileri, öngörüleri, farklı değerlendirmeleri ve görüşleri sizlerle paylaşmayı hedefledik. Limanlar açısından 2018'in nasıl seyrettiğini ve 2019 beklentilerini dosyamızda görebilirsiniz. “Rakamlarla Türk limancılık sektörü” dosyamızda; DEÜ Denizcilik Fakültesi Prof. Dr. Soner Esmer, MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, Borusan Limanı Genel Müdürü Serdar Erçal, Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, Yeşilyurt Limanı Liman Müdürü Salih Cengiz, Rodaport Genel Müdürü Ali Açıl, IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO'su Murat Çiftçi, İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Meclis Başkanı Kürşat Bal değerli katkılarını ve görüşlerini bizlerle paylaştılar.


Küresel Rekabetçilik Endeksi 4.0

Öte yandan önemli bir konuyu daha sayfalarımıza taşıdık. “Dünya Ekonomik Forumu 2018 Küresel Rekabet Endeksi 4.0: TÜRKİYE”... Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum-WEF) yakın geçmişte 2018 Küresel Rekabetçilik Raporu’nu yayınladı. Raporda yer alan Küresel Rekabetçilik Endeksi 4.0, bir yandan 2008 krizinin, diğer yandan da 4. Sanayi Devriminin harekete geçirdiği uzun dönemli dinamikleri rekabet gücü tanımına katmakta. Bu da göstermekte ki ekonomi kıyaslamalarında yeni bir değerlendirme artık dengeleri etkileyecek. Araştırma yazımızı da dergimizde okuyabilirsiniz.

Müsilaj Marmara’ya geri mi döndü? Müsilaj Marmara’ya geri mi döndü?

Editör: Haber Merkezi