Miami Herald'a göre,  deniz seyahati endüstrisinin kapandıktan üç ay sonra, tahmini 40 bin cruise gemisi mürettebatı gemilerinde mahsur kaldı.

Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi

Bu sayı, gemiden gemiye transferleri ve sadece okyanus ötesi mürettebat seferlerini içeren olağanüstü bir küresel bir çabayı yansıtıyor. Çünkü sadece bir ay önce, aynı rapor, dünya çapında 100.000 denizcinin cruise gemilerinde mahsur kaldığını tahmin ediliyordu.

Limana ve hava yolculuğuna erişemeyen birçok kruvaziyer hattı, mürettebatı eve taşımak için kendi gemilerini kullandı. 20'den fazla yolcu gemisi geçen ayın sonunda Manila Körfezi'nde toplandı ve mürettebatını gemiden indirmek için gereken 14 günlük karantina süresine başladı.

Sınırlı sayıda devlet, kruvaziyer hatları mürettebatının kıyıya transfer edilmesine ve eve uçmalarına izin veriyor, ancak katı kısıtlamalar eşliğinde. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri mürettebatın ülkesine geri dönüşüne, ancak özel karayolu taşımacılığı, özel uçuşlar ve özel durumlar için yasal bağlayıcı bir sözleşme ile izin veriyor.

 

Editör: Haber Merkezi