Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) ile D-Marin Göcek Marina işbirliğiyle Göcek'te düzenlenen "3. TYBA Yacht Charter Show D-Marin Göcek 6-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

 

Akdeniz’in önde gelen B2B yatçılık organizasyonlarından olan Show, pandemi nedeniyle iki yıl ara verdikten sonra  6 Mayıs Cuma günü yapılan açılışla hem katılımcılardan hem de ziyaretçilerden tam not alarak, en lüks segmentteki Türk mavi tur yatlarının, mürettebatının ve eşsiz misafir perveliğinin geldiği seviyeyi uluslararası arenaya sundu.

 

 

Boylari 20 ile 50 metre arasında değişen yaklaşık 56 ultra lüks teknenin ve 250 Charter broker’ın ziyaret ettiği Show'un açılışı bando geçiti ile başladı. Sergilenen lüks teknelerin arasındaki pontondan geçişini yapan bando takımına 20'ye yakın ülkeden gelen yat profesyonelinin alkışları eşlik etti.

 

Açılışta, hayatını kaybeden denizci meslektaşlar saygı duruşu ile anıldı ve İstiklal Marşı ile devam edildi. TYBA Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Aysun, yaptığı açılış konuşmasında Türk yatçılığını dünyaya tanıtmak ve daha ileri seviyelere götürmek için dernek olarak yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı ve pazarlamanın önemini vurguladı. Tanıtım ve pazarlama amacıyla MYBA gibi yurt dışı fuarlarda yer aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyledi. 3. TYBA Yacht Charter Show D-Marin Göcekicin Atina'dan Dalaman'a uçak kiralayarak 50 uluslarası yat profesyonelini getirdiklerini belirten Başkan Aysun, cok olumlu geri dönüş aldıkları için gelecek yıllarda da uçak kaldırmaya devam edeceklerinin müjdesini verdi.

 

 

Açılış töreninde, D-marine Göcek Müdürü, Can Akaltan da böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti belirtti.

 

Törene katılan diğer konuşmacılar, hem bu organizasyondan duydukları memnuniyeti hem de Göcek'in Türkiyenin en önemli yatçılık merkezine dönüşmesinin ve Dünyanın da sayılı yat merkezlerinden biri olmasının altını çizdiler. 2000'li yıllarda tekne sayısının insan sayısından fazla olduğu Göcek bugün artan göç ile tekne ve yasayan insan sayısını eşitlemiş ve hatta insan sayısı tekne sayısını geçmiş durumda.

 

 

Seminerler, şef yarışması ve uluslarası ziyaretçilerle 5 gün süren 3. TYBA Yacht Charter Show D-Marin Göcek, Türk Yat Turizminin yanı sıra Göcek’in de bir yat merkezi olarak bilinirliğine katkı sağladı. 

İDO Yunan Adaları'na sefer hazırlığına başladı İDO Yunan Adaları'na sefer hazırlığına başladı

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi